Jubileum hos Husfliden:

Gratulerte med dagen. Leder i Surnadal Husflidslag, Anny Haugen med bursdagsblomster til Ann Linda Bjørnstad og de andre damene på Husfliden. Kristin Betten Bøe skimtes i bakgrunnen.

Gratulerte 30-åring

Fredag var det 30 år siden Husfliden åpnet i Surnadal. Leder i Surnadal Husflidslag, Anny Haugen, tok en tur for å gratulere med dagen.

Publisert

For 30 år siden åpnet husflidbutikken i Surnadal i det som da het ButikkCenteret. Mange endringer har skjedd siden den gang. Sentret har skiftet både navn og utseende flere ganger, men Husfliden har holdt stand. Sortimentet har endret seg litt med årene, daglig ledere har kommet og gått, og for noen år siden flyttet butikken inn i nye lokaler. Trygt plassert mellom apoteket og China Restaurant, treffer vi en både tradisjonsrik og moderne 30-åring.

I dag er det Ann Linda Bjørnstad som er daglig leder . Med seg har hun en stab på til sammen fire i butikk og syrom. På syrommet produseres det nordsmørsbunader på løpende bånd.

Som en av to Husflidsbutikker i fylket, den andre ligger i Kristiansund, er butikken eid av en stiftelse drevet av husflidslagene på Nordmøre. Tidligere var det også et utsalg på Sunndalsøra, men den ble lagt ned i 2007.

Ragnhild Ansnes var den første driveren av Husfliden i Surnadal. Hun styrte skuta fram til 2007, da Kari Kjørsvik tok over. I 2011 var det klart for en ny Kari. Denne gangen med etternavnet Nordvik. Våren 2020 tok Ann Linda Bjørstad over.

Fredag var det mange som ville handle. Butikken slo på stortromma og gav 30 prosent rabatt på alle varer i anledning dagen.

En av dem som var innom, var Grete Jonli fra Rindal. Hun tok turen over fylkesgrensa, og hadde funnet seg garn til kluter. Grete er storstrikker, og deltar på messer i distriktet med varene sine.

Grete Jonli er fast kunde

-Etter at Solhaug la ned i Rindal er dette blitt lokalbutikken for garn også for oss, sier Jonli. Jeg handler litt garn på Coopen i Rindal, men bruker ofte Husfliden.

Gjengs for alle som bruker husflidsbutikken i Surnadal er at de synes det er så trivelig å komme dit. De som jobber her er blide og hjelpsomme, og har kunnskap om alt fra bunader til heklekroker. Det er mye en må settes seg inn i når en jobber på Husfliden. Sortimentet er stort og av en slik art at det kreves fagkunnskap.

Leder i Surnadal Husflidslag, Anny Haugen tok med seg en sammenplantning og dro ned for å gratulere med dagen. Butikksjef Ann Linda Bjørnstad syntes det var koselig med en oppmerksomhet fra "eieren".

Powered by Labrador CMS