Portrettbilde av en mann.
Lars Ove Løseth

Sterk utvikling i kjøpesenteromsetningen

Sentrene i Alti Forvaltning hadde en samlet årsomsetning på 27,7 milliarder kroner, en økning på 5,1 prosent mot foregående år. Flere av sentrene satte rekord i omsetningsnivå. Dette melder Alti Forvaltning i en pressemelding.

Forvaltningsporteføljen til Alti Forvaltning vokste i løpet av året fra 37 til 44 senter.

Porteføljen på 44 senter hadde en samlet årsomsetning på 27,7 milliarder kroner i 2023. Dette er en økning på 1,34 milliarder kroner, eller 5,1 %, fra foregående år.

Omsetningen har vist en jevn og positiv utvikling gjennom hele året. Mange kategorier hadde gode omsetningstall, men spesielt butikker innen helsekost, apotek og parfymeri opplevde betydelig vekst.

40 av sentrene registrerte omsetningsvekst. Alti Harstad (nyåpning november 2022), Alti Tasta i Stavanger og Alti Futura i Kristiansund stikker av med pallplasseringene, tett etterfulgt av flere andre sentre med imponerende resultater.

- Kjøpesentrene viser igjen at de er mindre konjunkturavhengige enn andre bransjer, og leverer sterke resultater i et år hvor kjøpekraften hos forbrukerne ble satt under press. Vi er godt fornøyde med en samlet utvikling på 5,1 %, men regner med å se mer moderate veksttall i inneværende år. Pandemi og makroøkonomiske faktorer de siste par årene har ført til raske svingninger i hvilke kategorier vi som forbrukere prioriterer, og bransjevinnerne det siste året underbygger teorien omleppestifteffekten. Nå blir det spennende å følge utviklingen i varehandelen i tiden som kommer, sier administrerende direktør Lars Ove Løseth i Alti Forvaltning.

Alti Forvaltning er en profesjonell eiendomsforvalter, med hovedfokus på kjøpesentersegmentet. Selskapet er et av landets største forvaltningsmiljøer innen handelseiendom, og forvalter senter fra Tromsø i nord til Mandal i sør, på vegne av ulike eiendomsbesittere.

Powered by Labrador CMS