Kulturvøkku

To smilende damer med blomster og prisbevis.
Overraskede vinnere av motivasjonsprisen. Birgitte Stokke og Camilla Stokke, grunnleggere og drivere av 3 Venner.

3 Venner fikk Rindal sparebanks motivasjonspris

På Optimistkvelden i Torshall torsdag kveld delte Rindal sparebank ut sin tradisjonelle motivasjonspris. Prisen gikk denne gangen til en bedrift som har skapt arbeidsplasser og en viktig sosial møteplass i Rindal sentrum. Vinneren er kaféen 3 Venner.

Publisert Sist oppdatert

Dette er bankens begrunnelse:

Etter et opphold på 5 år er det i år et comeback for utdeling av Rindal Sparebanks motivasjonspris på Optimistkonferansen – nå som en Optimistkveld i Torshall. I fjor ble den som kjent tildelt til iTrollheimen på Trollheimstunet i forbindelse med nyåpningen av anlegget og «Home of the Trolls».

Rindal Sparebanks motivasjonspris kan tildeles bedrifter, lag, organisasjoner, grupper av personer og enkeltpersoner som gjennom egne initiativ har startet næringsrettede aktiviteter som antas å få positive konsekvenser for rindalssamfunnet. I år har vi foretatt en inflasjonsjustering av prispengene, og prisen er på kr 35.000 hvis den tildeles en bedrift og kr 15.000 hvis den tildeles en privatperson. Banken ønsker at prispengene benyttes til et velferdstiltak i bedriften – og for de ansatte.

Ett av kriteriene for å få prisen er som nevnt at aktiviteten skal gi positive konsekvenser for rindalssamfunnet. Samfunnsutvikling og bygdeutvikling har det vært et stort fokus på i Rindal de siste årene – både gjennom prosjektet Rindal inn i framtida som involverte både kommune, næringsliv, lag og organisasjoner og nå er dette videreført gjennom Bygdevekstprosjektet.

En må ha noe å leve av i bygdene i form av arbeidsplasser og en må ha noe å leve for i form av gode nettverk, sosialt liv med gode venner og gode tilbud i nærmiljøet. Utvikling av et attraktivt sentrum i Rindal har vært framhevet som et ønske i innbyggerundersøkelser.

Årets prisvinner oppfyller disse kriteriene, og det er en bedrift som har eksistert i mange år, helt siden 2010. Prisvinneren har utvidet og investert i virksomheten de siste årene, og de har dermed tatt utfordringen og ønsker fra rindalssamfunnet på strak arm, samtidig som de har realisert sine drømmer om å drive egen bedrift. Innehaverne har skapt og utviklet et sted hvor rindalinger og tilreisende treffes og trives.

En av innehaverne hadde en praksisperiode ved en restaurant i Provence i Frankrike, nærmere bestemt på hotellet & restauranten «Deux amis» i 2006, og fra dette oppholde i Frankrike har innehaverne hentet inspirasjon både når det gjelder navnevalg på bedriften og retter som blir servert til gjestene.

For de som er mer stødig i fransk enn meg forstod sikkert at navnet på den franske restauranten er 2 Venner – og hva var da mer naturlig at årets vinner av Motivasjonsprisen for 2024 er 3 Venner.

To damer og to menn på en scene.
Camilla Stokke og Birgitte Stokke var overrasket, glade og rørt over prisen, som de fikk tildelt av banksjef Magne Bjørnstad og styreleder Per Kristian Øwre i Rindal sparebank.
Powered by Labrador CMS