Halvor Drøpping og Lars Peder Solli håper så mange som mulig blir med på 17. mairaton. Løpet passer for alle - noe Solli illustrerer ved å posere i tresko.
Halvor Drøpping og Lars Peder Solli håper så mange som mulig blir med på 17. mairaton. Løpet passer for alle - noe Solli illustrerer ved å posere i tresko.

Inviterer til en sprek avslutning på nasjonaldagen

Publisert

Oslo Maraton har gått sammen om et nasjonalt arrangement på nasjonaldagen, som skal bidra til å skape folkefest landet rundt. 17. mairaton er et virtuelt trimløp, som passer for alle - uansett alder og fysisk form.

17. Mairaton ble arrangert for første gang i fjor, og mange hang seg på den lokale varianten i Surnadal. Halvor Drøpping og Lars Peder Solli ønsker å gjenta suksessen, og inviterer surnadalingene til en sprek avslutning på nasjonaldagen.

- Dette er et uhøytidelig løp som passer alle, ikke bare de som ønsker å løpe langt på kortest mulig tid. Det passer like godt for de som ønsker å ta seg en rolig trimtur med barnevogn, sier Drøpping og Solli.

Det er Oslo Maraton som står bak det nasjonale arrangementet. Målet er å skape glede, mestringsfølelse og fellesskap på nok en annerledes nasjonaldag, og gi alle et morsomt alternativ til feiring av 17. mai.

I Surnadal går startskuddet ved Surnadal Transportsentral klokken 18.00. Løpet går rundt om Bøvra og Røtet - en runde på drøyt 5 kilometer.

Mange ulike distanser

På 17. mairaton kan du velge mellom Barnas Mini Mairaton, 3 x hurra! (3 km), 3 x hurra Racing (3 km for rullestol), Jordbærmila (10 km), Jordbærmila Racing (10 km for rullestol), Halvmaraton (21 km), Maraton (42 km) og Trippelen (73 km).

Påmelding til Barnas Mini Mairaton er gratis. Påmeldingsgebyr til øvrige distanser er 150 kroner.

På 17. mairaton kan du selv velge om du vil registrere tiden din, eller om du vil fullføre og kun registrere at du har deltatt. Alle som registerer seg og fullførere en av distansene, er med i trekningen av flotte uttrekkspremier. Vinneren av hver distanse på landsbasis blir premiert.

Det er åpnet for at man kan gjennomføre sin distanse mellom 14.-17. mai, men Drøpping og Solli håper de fleste møter til fellesstarten 17. mai. Arrangementet er godkjent av kommuneoverlege Bjørn Buan.

- Vi håper så mange som mulig kaster seg rundt og deltar i den lokale varianten av 17. mairaton. Dette blir ei fin og artig markering av nasjonaldagen vår, sier Drøpping og Solli som begge tar sikte på å løpe halvmaraton.

Drøpping løp halvmaraton på imponerende 1:26:01 i fjor, og ble nummer 2 av 98 i sin klasse. Det ryktes at han har skumle planer om å gjøre et forsøk på å forbedre fjorårets resultat på nasjonaldagen.

Les mer om påmelding til 17.mairaton her.

Husk å følge myndighetenes retningslinjer når du løper eller går. Vi løper og går alene, men likevel sammen!

Powered by Labrador CMS