Start dagen på 17.mai med tidligtog og frokost 

3 barn og 4 voksne med norske flagg. Står i en klynge ved noen benker foran en murbygning. Trær uten blad i bakgrunnen
Denne gjengen skal ta opp igjen tradisjon med tidligtog og frokost på 17. mai.

– Fallhøyden har aldri vært lavere

Komiteen tar opp igjen en gammel tradisjon på Nordmøre folkehøgskole, og siden det ikke var arrangement i fjor så har fallhøyden aldri vært lavere enn i år.

Publisert Sist oppdatert

I fjor ble det ikke noen 17. mai arrangement på Nordmøre Folkehøgskole. Det er kommet tilbakemeldinger på at dette var et savn, men i år er arrangementet under planlegging. Håkon Solem leder an samtalen og siterer sine bestemor. 

– Det va kjøle at det ikkje va nå arrangement på NOFO i fjor.

Tradisjonen tro, så ble en ny komite valgt ut av siste funksjonelle komite på følgende måte: De fikk alle en skriftlig melding i januar om at nå var det deres tur. Hadde de selv ikke anledning til å delta, måtte de selv finne en stedfortreder. Da var det bare å legge seg til gruppen på facebook, hvor de fant de andre komitemedlemmene og en kort arbeidsbeskrivelse. Erlend Ekle hadde ikke hørt om denne tradisjonene før han fikk være med i komiteen, og han sier det er artig å få være med å sette sitt preg på arrangementet.

to gutter i front, 5 voksne og ett barn til bakerst. Foran en murbyggning
Komiteen har lovet barna is om de deltok på møtet med pressen i dag.

Gjengen vil samtidig slå et slag for dugnadsånden, og ser på oppgaven som frivillig tvang. 

– Denne oppgaven må vi bytte på, og i år var det vårt tur, sier Solem. Det er slikt som må til for å holde på tradisjonene. 

Komiteen består av Håkon Solem, Erlend Ekle, Silje Ranes, Brit Roaldset og Liv Ingrid Bævre Helgetun. Det blir tog fra "Tannbo" til Nordmøre folkehøgskole, og fremst i toget skal skolekorpset gå. Når de kommer frem blir det frokost, leker og sosialt samvær. Frokosten skal gjennomføres som kurvfest, hvor alle som kommer tar med seg en rett og litt drikke til seg selv. Det blir loddsalg, og de har allerede samlet inn gevinster fra det lokale næringslivet.

Målgruppen for arrangementet er, ifølge Solem, "alle som er oppe i rett tid på morgenen". Tradisjonelt sett har dette arrangementet hatt størst oppmøte fra nedre del av Surnadal, men her er alle velkommen. Arrangørene håper at folk benytter seg av tilbudet.

to gutter med norsk flagg. Det kommer 3 voksne bak også med flagg.
Arne og Olve Hendseth gleder seg til 17.mai. De har store ambisjoner om å spise ikke mindre enn 600 is på dagen
Powered by Labrador CMS