Vårsøghelga 2021:

Siste del av konserten ble holdt utendørs med Taffelpikene

Musikalsk ettermiddag i banken

Lørdag ettermiddag inviterte Sparebank 1 Nordmøre til konsert i bankens lokaler på Skei i Surnadal. Konserten er et tradisjonelt innslag i Vårsøghelga.

Publisert

Markedssjef Liv Dalsegg forteller at hun er glad for at arrangementet igjen blir gjennomført, etter ett års opphold.

- Artister som har opptrådd i tidligere år har skrytt av lokalet som konsertarena på grunn av den gode akustikken i bankens foaje.

Allan Troelsen åpnet arrangementet med noen ord om Sparebank 1 Nordmøre. Her understrekte han at de er veldig takknemlige for å fremdeles kunne sponse og arrangere kulturelle tilstelninger i bygda.

Konserten var delt inn i tre deler. Først ut var Øyvind Gimse på cello. Han fremførte blant annet stykker komponert av Johann Sebastian Bach. Han fikk deretter selskap av John Pål Inderberg på saksofon.

Dagens konsert er i samarbeid med Paul Okkenhaug- selskapet. Mari Lunnan, Okkenhaugs barnebarn, fortalte historier om bestefarens liv. Hun informerte også om hvordan Paul Okkenhaug-selskapet ble stiftet for å ivareta hans arv. Mellom Lunnans beretninger, hadde elever fra Surnadal og Rindal kulturskole innslag av sang og musikk. I tillegg opptrådte også Hedda Hansen Berg og Beate Mordal.

I siste del av konserten fikk vi gleden av å bli kjent med blåsetrioen Taffelpikene fra Oslo. De fremførte blant annet stykker av Henning Sommerro, som ble laget til dem for anledningen. Publikum ble som avslutning invitert ut i det fine vårværet, hvor Taffelpikene fremførte siste del av konserten. Banken stilte med kaffe og kake.

I underkant av 50 tilhørere fikk en fin konsertopplevelse.

Allan Troelsen under åpningen av konserten
Øyvind Gimse på cello
Dans fremført av elever fra Surnadal og Rindal kulturskole. Gimse på cello
John Pål Inderberg og Øyvind Gimse
Mari Lunnan
Hedda Hansen Berg på piano og sopran Beate Mordal
Brage Einum og Hedda Moen Gjerstad fra Surnadal og Rindal kulturskole
Taffelpikene
Liv Dalsegg og Ingrid Sponås fra Sparebank 1 Nordmøre serverer kaffe og kake
Powered by Labrador CMS