Siste post på programmet før avslutning var konkurranse skyting. Her fikk guttene prøve seg på tilnærmet lik skyting som ved Nordmøre open, og de leverte imponerende skyting etter fem kvelder med opplæring og trening.

Nye unge skyttere uteksaminert

Sikkerhet, siktebilde, trykkpunkt, avtrekk, pusting, skytestilling og standplassleder. Det er noen av de nye temaene de seks ivrige skytterelevene som har vært samlet på Angråmyra skytebane de siste ukene har lært om.

Publisert Sist oppdatert

I løpet av fem kvelder har Surnadal skytterlag invitert til skyteskole, med godt oppmøte og lærevillige unge. Dette er det femte året klubben inviterer til kurs, og med et godt rykte på disse arrangementene er det nok ikke problem å få fylt opp en klasse.

Hver kveld ble innledet med en egen teoridel, hvor sikkerhet og våpenhåndtering var gjennomgangstema. Gjennom deltakelsen på skyteskolen får deltakerne medlemskap ut året og inviteres til både treninger og konkurranser utover.

Skytterlaget har et imponerende anlegg, med tipp topp innendørsbane som er godt brukt av medlemmene i alle aldre. Det elektroniske anvisning systemet kan følges live for den som er forhindret til å være til stede. Eller om du er over snittet interessert i skyting.

Instruktør Trond Gullik Mikkelsen hjelper til både før, under og etter skyting.
Standplassleder Axel og medhjelper Hans Christian Hårstad som har orden på skuddene. Hver skytter skal nå sende av gårde 35 skudd, forhåpentlig med maks uttelling.
Etter skytingen den siste kvelden var det servering av pizza og brus i toppetasjen på Angråmyra.
Helt til slutt ble det utdeling av diplom, deltakert-skjorter og ikke minst skyttermedalje for vel gjennomført skyteskole. Fra venstre: Steinar Stenberg, Joel Sveberg, Markus Bolme, Anders Kvernberg Bævre, Ådne Måøy og Brage Våbenø.

Instruktørene Axel Skuggevik og Trond Gullik Mikkelsen håper å se igjen alle guttene på treningene som laget arrangerer fremover.

– Mandager mellom klokka 18-19 har unge nybegynnere prioritert på vår 15 meters innendørsbane. Da er det garantert mannskap til stede for å bistå med smått og stort. Det er også mulighet på onsdager, men da er ikke nødvendigvis en av instruktørene til stede.

– Målet vårt med disse kursene er både å trygge unge i våpenbruk, men også å rekruttere nye skyttere til klubben, forteller Skuggevik. Og flere av guttene lovte å komme tilbake ved første anledning.

Powered by Labrador CMS