Pressemelding fra sanitetsforeningene i Surnadal:

Egenberedskap, er det nødvendig?

Egenberedskap; er det nødvendig da?

Ja!

Se for deg nyttårsorkanen i -92 eller stormen «Dagmar» som herjet i romjula 2011. Strømmen forsvant og var borte i flere dager! Dette skjedde midt under mattilberedinga, kanskje ventet vi gjester. Hvordan skulle vi få maten ferdig? Huset var mørklagt og vi hadde ikke strøm til oppvarming av huset. I dag ville vi også hatt utfordringer med strøm til lading av telefon og tilgang til pc. Hvor lenge vil strømmen være borte? Eller det går et ras som gjør at en ikke kan ta seg frem til butikken?

Slike ekstreme værfenomen kan dukke opp oftere i tida fremover som følge av endrede klimaforhold. Da er det nødvendig at en er forberedt på å være uten strøm eller å være isolert i flere dager. Vi vet aldri når strømmen er tilbake eller veien kjørbar igjen.

Direktoratet for sikkerhet og beredskap setter søkelys på egenberdskap i uka 1.-7. november med en nasjonal kampanje sikkerhverdag.no.

Sanitetsforeningene i Surnadal vil i samarbeid med Surnadal kommune markere denne kampanjen med ulike aktiviteter i kommunen (følg med på Facebook) som blant annet stand på Alti, Matkroken i Todalen og Bæverfjord samt Coop Marked Bøfjord.

Så stikk innom et av våre arrangement/stand i løpet av uka og få informasjon om hva du bør ha tilgjengelig i heimen din.

Powered by Labrador CMS