Ingebrigt Flor med arbeidet Oppslukt av kunsten

Haustlys på Kulturhuset

Lørdag åpnet Surnadal Kunstforening dørene til medlemsutstillinga Haustlys i Finstuå

14 av Surnadal Kunstforenings medlemmer har tatt imot tilbudet om å stille ut på medlemsutstillinga Haustlys.

Sju av de 14 utstillerne hadde tatt turen til åpningen. På venstre side Anne Grete Kvendset (nederst), Margit Langli Wiik, Rannveig Brøske og , Ingebrigt Flor. På høyre side fra bunnen: Anne Einum, Sissel Halset Storslett og Anne Marie Rognskog

Her er det mest maleri, men også andre uttrykksformer, som fotokunst, kjeramikk og pilfletting.

Musiklask innslag på åpningen var denne gang ved Alex Trio, som består av to blad Ludomir Alexandrov samt Gard Nødset. De varmet opp foajeen i Kulturhuset denne våte og kalde novemberlørdagen med Sør -Amerikanske rytmer, blant annet egenarrangert bosanovaversjona av Nordmørsminne.

Fra venstre Lubomir Alexandrov, Gard Nødset og Lubomir Alexandrov jr

Ungt talent

En som skiller seg ut i år, både aldersemssig og stilmessig er Surnadal Kunstforenings yngste og ferskeste medlem, 18 år gamle Ingebrigt Flor. Flor er fra Orkanger, men er for tida lærling ved Øye barnehage. Han har stilt ut mange ganger på Ungdommens Kulturmønstring, og har vært elev ved kulturskolen i hjembygda i mange år. Flor forteller at han alltid har vært interessert i kunst og passer på å få med seg utstillinger når han kan.

Ingebrigt Flor har kontakt med en av landets store kunstnere, Kjell Erik Killi Olsen. Han ble plukket ut som en av sju til prosjektet "Talent møter mentor" , der Killli Olsen fungerer som mentor for de unge talentene. De har hatt møte med kunstneren med blant annet workshop. Ingebrigt er glad for å kunne spørre Killi Olsen om råd og tips. Også i forkant av denne utstillingen har ha vært i kontakt med den anerkjente kunstneren, og fått innspill på blant annet å sette priser på arbeidene sine.

Ingebrigt Flor med arbeidene "En hjelpende hånd" og "Hjelp"

-Han er skikkelig trivelig, og kommer alltid med gode råd. Han ville gjerne høre hvordan denne utstillingen har går, og jeg har fått beskjed om å kontakte ham etter påningen så han får høre hvordan det har vært, smiler Ingebrigt Flor.

Selv er Flor interessert i å få sette i gang tankeprosesseer hos folk med arbeidene sine.

-Jeg synes det er artig å inspirere folk til å tenke, og kanskje lage seg egne historier. Alle mener ulike ting, og det er ikke bare min menig som betyr noe . Tittelen har mye å si for å sette i gang fantasi og assosiasjoner, mener Flor. Han har kalt det ene kunstverket sitt "Oppslukt av kunsten", og sier at her kan det være rom for mange tolkninger. Man kan være oppslukt av kunst på mange måter.

-Ved kulturskolen i Surnadal møtte jeg Anne Marie Rognskog, som oppmuntret meg til å bli med på utstillinga her.

Aktiv 40 åring

-Anne Marie Rognskog er veldig fornøyd med å ha kapret det unge talentet som medlem og utstiller.

-Rekruttering er viktig, både for den utøvende kunsten generelt, og for oss i kunstforeninga. Ingebrigt er en veldig spennende og lovende kunstner.

Rognskog forteller at Surnadal Kunstforening i dag har 75 medlemmer, og at tallet er stigende. Rekrutteringsarbeideter imidlertid stadig i gang.

- Det er ikke noe krav om å være utøver for å være med i kunstforeninga. Det er aktuelt for alle som er interessert i, og liker kunst. Som medlem får en blant annet invitasjon til alle utstillingsåpninger vi har i løpet av året, og 10 prosent avslag på kjøp av kunst gjennom oss. Og det er en rimelig fornøyelse, det koster 200 kroner i året å være medlem hos oss, smiler Rognskog.

-Neste år fyller kunstforeninga 40 år, og da har vi et hårete mål om å runde 100 medlemmer i løpet av jubileumsåret. Ellers vil jubileet bli markert på ulike måter, blant annet ved et jubileumsskrift, ført i pennen av Eivind Hasle, røper Rognskog.

Haustlys henger i Finstuå til 6. desember kl 16. Galleriet vil ha dørene åpne, og det er mulig å inn og se når resepsjonen på kulturhuset er åpen.

-Vi vil ikke ha noen vaktordning denne gangen, men har tillit til at folk holder avstand og ellers følger koronareglene på vanlig vis, avslutter Rognskog.

Anne Einum stiller ut foto
Sissel Halset Storslett med "Hæmekreng"
"Kollaps" av Brit Dyrnes
Marit Larsdatter Moen og Jorun Kraft Mo har brukskunst
Anne Marie Rognskog med "2020" og Margit Langli Wiik med "Brudeferda"
En glad Margit Langli Wiik solgte arbeidet " Vegen til helvete er brolagt med gode forsetter" på åningsdagen
Powered by Labrador CMS