(F.v.) Kommunedirektør Knut Haugen, kommunalsjef i helse og omsorg Gunhild Eidsli, bilselger hos Sveen Auto Arnbjørn Heggset, daglig leder hos Sveen Auto Lars Krisitian Todal, hjemmesykepleier Inger Svanem og enhetsleder i hjemmetjenesten Annett Ranes.

Investerer i miljøvennlige arbeidsbiler til hjemmesykepleien

Sveen Auto i Surnadal skal i løpet av våren levere åtte helt nye arbeidsbiler til hjemmesykepleien i Surnadal. Bilene er av typen Volkswagen ID4, og vil gi de ansatte et tryggere og mer komfortabelt arbeidsverktøy.

Publisert Sist oppdatert

Økonomisjef i Surnadal kommune, Martha Torvik, forteller at de er veldig fornøyde med at kommunen har kjøpt inn åtte nye biler til hjemmesykepleien. De bestemte seg allerede i 2020 at det skulle investeres i el-biller.

Kommunedirektør Knut Haugen mener det er riktig å gå inn i en ny tid med flere miljøvennlige biler i den kommunale garasjen.

- Med disse bilene får vi tredoblet antall el-biler i kommunen. Vi mener det er viktig å sende ut et signal, både lokalt og globalt, om at vi satser videre på det miljøvennlige, sier han.

En viktig investering for hjemmesykepleien

For de som arbeider i hjemmesykepleien, blir arbeidsbilen på mange måter kontoret deres. Enhetsleder i hjemmetjenesten for Surnadal kommune, Annett Ranes, er glad for at de ansatte nå får en mer trygg og funksjonell hverdag i vente.

- Det var tidlig bestemt at de nye bilene skulle ha firehjulstrekk. Det er mange både bratte og kronglete veier i dalen, så biler med firehjulstrekk og høy standard vil gjøre det både enklere og tryggere å komme seg hjem til pasientene, forteller hun.

Knut Haugen signerer kontrakten.

Høye krav under anbudskonkurransen

Bilene er anskaffet gjennom en dynamisk innkjøpsordning, der kommunene stilte en rekke krav til bant annet service, sittehøyde i bilen og rekkevidde. Fem forhandlere søkte og ble med i innkjøpsordningen. Av disse var det tre forhandlere som kom med tilbud: Tellesbø Karosseri, Slatlem og Sveen Auto. Etter en jevn anbudsrunde ble det altså denne gangen Sveen Auto som kom med det beste tilbudet.

- Det var stor stas at det ble en lokal forhandler som vant anbudsrunden denne gangen, sier Hugen.

Håper på utlevering så snart som mulig

Daglig leder hos Sveen Auto, Lars Kristian Todal, synes det er gledelig å skulle levere åtte nye el-biler til hjemmesykepleien. Han håper de skal klare å få levert bilene så snart som mulig.

- Åtte nye biler i en bestilling er ikke hverdagskost for oss, men vi synes det er stort å bli valgt som leverandør og vi skal gjøre vårt ytterste for å gi så god service som vi kan, sier han.

Han forklarer at det kommer til å bli en stor overgang for kommunen fra de gamle til de nye bilene, med tanke på at de nye bilene kommer til å gi en stor gevinst i driftsutgifter.

Sykepleier i hjemmetjenesten, Inger Svanem, ser frem til å få ta i bruk de nye bilene.

- Dette tror jeg blir bra, smiler hun.

Inger Svanem og Arnbjørn Heggset diskuterer de nye bilene.
Powered by Labrador CMS