Offisiell åpning av Surnadal barne- og ungdomsskole:

En skole for fremtiden

Tirsdag 5. april var det klart for åpning av “nyskolen” i Surnadal. Her ble det både taler, sang, snorklipping og kakeservering i skolens kantine.

Publisert Sist oppdatert

Enhetsleder Kåre Herrem åpnet det hele med å holde tale. 1., 7. og 10.trinn var samlet i kantinen sammen med inviterte gjester, og resten av trinnene fikk følge seremonien fra klasserommene sine, gjennom direkte videooverføring.

- Vi er mellom 550 og 600 individer på skolen, så det er dessverre vanskelig å romme alle i et rom, sier Herrem.

1., 7. og 10. trinn var samlet i kantina på subus.

Rettet stor takk til alle involverte parter

Herrem fortalte om det som har vært en lang planlegging- og byggeprosess for å få skolen på plass, og uttrykte sin takk til både elever og ansatte som har vært både fleksible, innovative, kreative og tålmodige under prosessen.

- Det er krevende å drive skole vegg i vegg med en byggeplass, men både elever og ansatte har håndtert dette fint, sier han.

Ellers uttrykte han også takk til samarbeidspartnere, da blant annet til entreprenørene i Consto, enhetsleder i teknisk drift Olav Rønning og byggeherreombud Helge Rønning. Herrem rettet også en stor takk til kommunalsjef for oppvekst, Astrid Mogstad Høivik, som han beskriver som en enorm bidragsyter under prosessen.

Enhetsleder Kåre Herrem.

Samtidig er han glad for at de aller fleste tilbakemeldinger om bygget har vært positive, og at bygget til slutt ble bedre enn mange hadde forventet, både av elever, ansatte og foreldre.

Etter talen fikk et utvalg elever vise frem sine talenter i form av sang. 1. klassingene sang og danset til “Stopp! Ikke mobb!”, og 10. klassingene Emilie Lervik Vinje og Jo Lasse Bøe fremførte sangen “Slipping through my fingers” av ABBA.

1. trinn sang og danset til "Stopp! Ikke mobb!".
Emilie og Jo Lasse som fremfører et fint cover av ABBAs "Slipping through my fingers".

«Man kan ikke to ganger gå ned i den samme elva»

Ordfører Margrethe Svinvik (Sp) var også til stede, og fortalte at hun var dypt imponert over de talentfulle elevene som opptrådte.

Med seg hadde hun en gave til skolen; et maleri av Surna, malt av billedkunstner Jon Arne Mogstad fra Surnadal. Hun fortalte at et bilde av elva passet skolen veldig godt til skolen, og referer til filosofen Heraklit sitt sitat om at man ikke to ganger kan gå ned i den samme elva.

Ordfører Margrethe Svinvik (Sp) kom med både tale og gave.
Elva Surna av Jon Arne Mogstad henger nå like utenfor kantina på skolen.

Elva er i stadig forandring, og det vil alltid være nytt vann som renner forbi. Svinvik sammenligner dette både med skolen og de som kommer og går gjennom skolesystemet.

- Skolen er ny og fin nå, men også den vil forandre seg. Den vil bli eldre, elever vil vokse og lærere vil få flere grå hår, smiler hun.

Ellers oppfordrer hun alle elvene til å være gode medmennesker for de barna som kommer fra konfliktfylte områder.

Hun takket til slutt alle involverte parter i byggeprosessen for at de i dag får markere en ny start for skolen i Surnadal med en flott og fin barne- og ungdomsskole.

Snorklipping med ordføreren og elevrådsrepresentanter Ine Hamnes Øye og Eirik William Sæter Lediard.
Powered by Labrador CMS