Klare for start
Klare for start

Stavgang til Bøkeskogen i Stangvik

Publisert

35 pensjonister og 12 elever fra Surnadal videregående skole la ut på tur til Bøkeskogen i dag. Været viste seg fra sin beste side med lettskyet oppholdsvær, og etter hvert dukket en disig sol opp. Bøkeskogen har etter hvert blitt ca. 135 år. En antar at den var plantet rundt 1887. Sannsynligvis var det presten Just Bing Ebbesen som var ansvarlig for plantingen. Han var prest i Stangvik sokn i tidsrommet 1884 – 1891. Det var den siste prestegjerningen han utførte, for han sluttet i 1891, og gjekk over til postverket med stilling som postmester i Tønsberg.

Stangvikgardingene har fått til et utested midt inne i Bøkeskogen med en med et lite hus, og grillmuligheter med sitteplasser rundt omkring. Her kan både store og små kose seg.

Gjennom årene har skogen vokset seg stor, og vi fant et tre med en omkrets på over 5 meter nede ved bakken.

Så var det tid for kaffepause nede ved Svissholmen. Etter hvert har det blitt et flott anlegg ved siden av båthavna, med stoler og bord delvis under tak. Her er det både fotballbane og lekeapparater for barn sammen med en stor gapahuk. Det er tydelig at de som bor i Stangvik legger ned mye arbeid for å få det trivelig i fritiden.

De spreke ungdommene fra videregående skole hadde som vanlig bakt velsmakende kaker som de serverte under kaffepausen. Det er et tiltak som det blir satt stor pris på. Vi retter en stor takk til ungdommene, og føyer til at det er trivelig å ha de med på stavgang.

En må slå fast at pensjonistene i Surnadal er flinke til å trimme. Enkelte stiller sammen med fjellgruppa, og andre holder seg til stavgang, mens andre igjen er med på begge gruppene. Deltakelsen er bra, med delvis under 30-tallet, og enkelte ganger over 30-tallet for hver av gruppene.

Neste torsdag, som er den siste turen i år, går turen til Vang og Øygardshalsen.

SE BILLEDERIE FRA TUREN UNDER:

Powered by Labrador CMS