Lokal triumf i Kårvatn Sky Run

For tredje året på rad ble Kårvatn Sky Run i regi Trollheimen Fjelsportklubb arrangert på Kårvatn i Todalen, med deltagere fra hele landet.

Publisert

Skyrunning er en idrett der man skal gjennomføre krevende løping i fjellterreng. Det varierer noe hvor mange meter over havet man skal løpe, med tanke på hvor løypene er lagt.

I Kårvatn Sky Run kan man velge mellom tre distanser: Storfjellet opp (4 km, 670 høydemeter), Sky Run (29 km, 1675 hm) og Sky Run (43 km, 3000 hm).

Kl. 09.00 lørdag morgen gikk startskuddet for de som skulle løpe Storfjellet opp og 43 km. Med dette kunne de som skulle stoppe på Storfjellet få måle kreftene sine med noen av landets beste løpere de første fire kilometerne.

Storfjellet opp og 43 km hadde fellesstart

Kl. 11.00 kunne de resterende løperne sette i gang. Hos de som skulle løpe 29 km finner vi blant annet lokale Erik Kårvatn, som Trollheimsporten tidligere i sommer hadde en prat med. Han tok en 3. plass i fjor, og var helt sikkert ivrig på å gjøre det minst like godt i år.

Mange utøvere løp 29 km

Var spent på været

Gudmund Kårvatn fra Trollheimen Fjellsportklubb kunne si seg godt fornøyd med årets oppmøte. Med tanke på at det er mange andre idrettsarrangement som holdes samtidig i disse dager, er ca. 75 påmeldte et bra antall.

Gudmund Kårvatn var fornøyd med årets arrangement

Kårvatn kunne fortelle at sikkerheten i løypene er prioritert, spesielt med tanke på at terrenget ble veldig glatt etter mange dager med nedbør. Men deltageren hadde med seg hjelpemidler for å navigere, og med mye folk tilgjengelig rundt om i løypene var alt lagt til rette for et flott og spennende race. Været ble til slutt også optimalt.

Løypene var merket med tydelige flagg i gult, oransje og rødt, alt ettersom hvilken lengde deltagerne skulle løpe

Ellers forteller Kårvatn at det er gøy at idretten har fått høyere status de siste årene, og at flere viser interesse for den. Han ønsker også å takke Todalen IL, som sammen med hjelpere fra rundt om, har stått på de siste ukene med å få arrangementet klart, både med merking av løypene og andre nødvendigheter.

Til neste år håper han at det skal være mulig for deltagere fra andre land å melde seg på, så lenge smittesituasjonen tillater det.

Dro seieren i land

Til slutt tok Erik Kårvatn førsteplassen i 29 km. Morten Antonsen fra Hvam IL tok andreplassen, og Fredrik Bruseth fra Eide IL tok tredjeplassen.

Morten Antonsen, Erik Kårvatn og Fredrik Bruseth etter målgang

På 43 km havnet Halvor Drøpping fra Trollheimen Fjellsportklubb på en tredjeplass. Magne Svare fra Lalm IL tok førsteplassen, mens Magnus Esberg fra Lillehammer IF tok andreplassen.

I Storfjellet Opp tok Isak Drøpping fra Surnadal IL førsteplassen, Mikolaj Kahs fra samme klubb havnet på andreplass, og Nils Kårvatn Gulla tok en tredjeplass.

Fullstendige resultatlister finner du her.
Se flere bilder fra løpet og vinnere på todalen.no

Powered by Labrador CMS