PRESSEMELDING FRA SPAREBANK 1 NORDMØRE

Administrerende direktør Allan Troelsen.

Etter hektisk år med sammenslåing:
- Vi ser frem til fortsettelsen

(Kristiansund/Surnadal, 10. februar) For SpareBank 1 Nordmøre ble også 2021 et annerledes år, som for samfunnet vi er en del av. Vi gleder oss over at vi endelig er samlet i én og samme bank.

-Det har vært en svært vellykket sammenslåing, både juridisk, organisatorisk og teknisk. Våre 50.000 kunder har nå de samme produktene, tjenestene og løsningene. Fremover kan vi igjen fokusere enda mer på gode kundeopplevelser og aktivt samfunnsengasjement, sier administrerende direktør Allan Troelsen

Vil vokse mer
Konsernet SpareBank 1 Nordmøre oppnådde et resultat før skatt på 175 millioner kroner i 2021. Alle kjente kostnader med banksammenslåingen er utgiftsført i 2021, og preger dermed det bokførte resultatet. 2022 blir er ordinært driftsår uten kostnader relatert til sammenslåingen av bankene, og det forventes et vesentlig bedre regnskapsresultat i 2022 enn i 2021.

Banken opplever relativt god vekst både i utlån til personkunder og bedrifter, og oppnådde gjennom fjoråret en vekst i utlån på 5,0 prosent, omtrent på nivå som markedsveksten.

-I sammenslåingsåret har vi nok vært mer internt fokusert enn normalt. I 2022 vil vi i betydelig sterkere grad være utadrettet mot kunder med et mål om å øke vår markedsandel. Vi forventer økt utlånsvekst både innen personmarked og bedriftsmarked sammenlignet med fjoråret, sier Troelsen.

Økende optimisme
Bankdriften er fremdeles i liten grad påvirket av Covid-19 pandemien. Gjenåpningen av samfunnet har bidratt til høyere etterspørsel og at veksten har tiltatt i alle næringer.

-Usikkerheten knyttet til utviklingen av koronapandemien er redusert, og vi har tro på en god fremtidig utvikling for banken og regionen vi er en del av, sier Troelsen.

Konjunktur- og forventningsbarometeret som banken lanserte i fjor høst underbygger denne optimismen. Bedriftene melder at aktiviteten i næringslivet fortsetter å øke, og over halvparten har kapasitetsbegrensninger. Forventningsbarometeret viser at bedriftsledere i Midt-Norge er mer optimistiske om fremtidige muligheter enn på 10 år.

Samfunnsengasjement
På grunn av restriksjoner som følge av Covid-19 pandemien, har banken hatt færre arrangement enn normalt, men banken har blant annet via støtte, gave– og sponsormidler bidratt betydelig til idrett, kultur, frivillighet og næringsutvikling i markedsområdet.

-Vi som sparebank har lang tradisjon med å bidra til positiv utvikling. Gjennom å støtte gode formål i regionen vil vi bidra til å styrke den ytterligere og gjøre den enda mer attraktiv. Koronapandemien har vist at det er viktig å stå støtt med de som skaper engasjement og aktivitet rundt oss. Vi skal være med og heie når aktiviteter igjen kan settes i gang, sier Troelsen.

Ser fremover
SpareBank 1 Nordmøre er godt i rute som den nye lokalbanken for hele regionen.

- I banken har vi et meget godt lag, med dyktige og engasjerte medarbeidere som kjenner kundene, lokalsamfunnet og med lokale fullmakter. Vi ser frem til å fortsatt være en god støttespiller og medspiller for alle våre kunder, samarbeidspartnere og eiere, avslutter Allan Troelsen.

Les mer i SpareBank 1 Nordmøres rapport for fjerde kvartal 2021 på bank.no

Powered by Labrador CMS