Øverst til venstre: Rolf Paulsen, Sondre Skogseth, Ola Langli, Olav Nergård Tørset, Brage Kristian Einum, Erkki Morten Klami. Andre rad fra venstre: Torstein Snekvik, Torill Moe, Øystein Hjelle Bondhus, Ellen Svendsen Fiske, Hannah Sjøflot Bremer og Halvor Drøpping. Første rad: Håvard Stensønes, Oda Frigg Endregaard, Jens Einar Indergård, Maylen Vangen og Torbjørn Kvande

Lover full skuv

Surnadal konseptutvikling (SKUV) er inne i innspurten med øvingen til konserten Vida la vida – Det beste av Coldplay. Med rutinerte musikere, dans, kulisser og ikke minst sterke vokalprestasjoner, lover initiativtaker Jens Einar Indergård et forrykende sceneshow fredag 5. og lørdag 6. november på Surnadal Kulturhus.

Publisert Sist oppdatert

-Det ble veldig kjedelig, sier Jens Einar Indergård, styremedlem i Surnadal konseptutvikling. SKUV hadde vært nede siden koronaen traff landet, og jeg følte at nå måtte noe skjes snart. Jeg hadde gått med en ide i magen en stund, og lanserte ideen om coverkonsert med Coldplay-låter på styremøte i SKUV.

Heldigvis tente resten av styret på ideen, og i mars satte de i gang med forberedelsene. Band og sangere er håndplukka. I tillegg har de med seg Dansekompaniet og elever ved dans valgfag på Nordmøre Folkehøgskule. De har også knyttet til seg NoFo-lærer Oda Frigg Endergaard til hjelp med koreografien.

-Et privilegium

-Bandet er state of the art, kremen av det Surnadal har å by på, mener Indergård. De er veldig dedikerte, og vi er trygge på at hver enkelt gjør jobben sin. I tillegg har de med en rindaling. Måtte få med en rindaling, vet du, smiler Indergård, som sjøl er utvandra rindaling.

Brage Kristian Einum er musikalsk leder. Bedre enn det blir det ikke, slår Indergård fast.

På vokalsida er Toril Moe, Torstein Snekvik, Øystein Hjelle Bondhus og Hallvor Drøpping stødige deltakere. Disse har vi hørt før, og vet at de borger for kvalitet. Men også to unge talenter er på plass. 16-åringen Ellen Svendsen Fiske har tidligere gjort seg bemerket med en fantastisk stemmeprakt. På åpningen av Vårsøghelga i sommer, opptrådte hun med Jahn Teigen-sanger sammen med venner fra Kulturskolen. Festivalkunstner Sara Skorgan Teigen klarte ikke å holde tårene tilbake da Ellen satte i gang med Optimist.

-Jeg oppdaget henne da hun var med på 9. klasseprosjektet, sier Jens Einar Indergård. Da skjønte jeg at her var det noe spesielt.

Han sikter til 17 år gamle Hannah Sjøflot Bremer, det andre unge sangtalentet som er headhuntet til Coldplay-konserten.

-Jeg har opptrådt bare en håndfull ganger før, sier hun.

Hannah Sjøflot Bremer og Ellen Svendsen Fiske

Hannah har tidligere vært med på kulturskolekonserter og sunget to ganger på konserten i anledning tv-aksjonen. Nå står hun altså på scena i Storstua sammen med rutinerte artister.

De to damene føler seg veldig heldige som får bli med på prosjektet.

-Det er et privilegium for oss å få jobbe med disse folka, sier Ellen Fiske. Du tror du har full kontroll på det du holder på med, men dette er next level. Vi har lært utrolig mye.

Respekt

-Du tuller ikke med Coldplay, sier Jens Einar Indergård. Dette er musikk som egner seg godt å framføre på en scene som dette, men vi har stor respekt for materialet, og legger oss så tett opp til originalen som mulig. Jeg vet ikke om jeg noen gang får se Coldplay spille live, så da gjør vi dette i stedet, ler han.

-Vi vil slå på stortromma nå når alt er tilbake til normalen, sier styreleder i SKUV, Øystein Hjelle Bondhus. Særlig da vi så at det ikke ble noe av laksedagene i år, syntes vi vi ville få til noe.

Etter gjennomførte Coldplay- konserter, er det ikke snakk om å hvile lenge på laurbærene for Surnadal Konseptutvikling. Snart er det klart for jobb med den årvisse Merry Fu**ing Christmas-konserten, som også er et SKUV-arrangement.

Sjefen sjøl føler at ting begynner å komme på plass for gjengen.

-Jeg var ikke her i går, men da jeg kom hit i dag, føltes det betryggende å se at det holder på å bli. Dette blir en forestilling full av slagere og trøkk, sier Indergård.

Nathan Lediard har tatt bildene, og Heid Snekvik har stått for design av plakat og program. SKUV vil takke Sparebank 1 Nordmøre, som har sponset prosjektet.

Etter gjennomgangen søndag, står det en gjennomgang og generalprøve igjen før premieren fredag den 5. november. Lørdag blir det to konserter. Fremdeles er det billetter igjen nå når det er åpna for å fylle opp salen.

Powered by Labrador CMS