Rindal kommune melder:

Ihor Sereda og Morten Møller, som er ansvarlig for flyktningtjenesten i Rindal kommune.
Ihor Sereda og Morten Møller, som er ansvarlig for flyktningtjenesten i Rindal kommune.

Ihor vil samle inn utstyr til militæret i Ukraina

Ihor Sereda kom som flyktning til Rindal høsten 2022 sammen med kona Natalia og dattera Karyna. Ihor har sin bakgrunn fra militæret i Ukraina, der han arbeidet fram til 2020. Han ble skadet i militæret, og deretter permittert.

Ihor har fortsatt kontakter til militæret i hjemlandet, og nå ønsker han å bidra med å samle inn utstyr som trengs til soldatene som er aktive i forsvaret mot Russland.

Det er spesielt behov for ullklær/-tepper, varme hansker/sokker, hodelykter, powerbanker, ulike typer batterier, stearinlys og personlig hygieneutstyr som såpe, tannbørste o.l. Det er også aktuelt å sende hermetisk mat som kan fraktes og har lang holdbarhet.

Ihor håper at noen av Rindals innbyggere kan ha noe av dette til overs, og har mulighet til å levere det til en felles forsendelse til Ukraina. Det har vært noe utfordringer med pakkeforsendelse til Ukraina, men det gjelder først og fremst uadresserte hjelpepakker. Disse pakkene vil ha adressert mottager, og gjennom kontaktnettet sitt vil Ihor påse at utstyret kommer fram til de militære basene.

Ihor samarbeider med flyktningtjenesten i kommunen, og innsamlingen blir koordinert gjennom Rindal frivilligsentral. Mottak av utstyr vil være på Rindalshuset i deres åpningstider.

Frivilligsentralen legger opp til en innsamlingsperiode fram til 24. februar, og håper at flere har mulighet til å bidra. Har noen spørsmål kan dette rettes til kulturkontoret på 95770482, eller til Anni på frivilligsentralen 41445620.

Powered by Labrador CMS