Odd Fellow-bamsen kan være en trøst for barn som må reise med ambulanse. F.v. Nils Stokke, Heidi Røen Solheim og Per Fredrik Mørre.
Odd Fellow-bamsen kan være en trøst for barn som må reise med ambulanse. F.v. Nils Stokke, Heidi Røen Solheim og Per Fredrik Mørre.

Bamsen Oddbjørn blir med i Rindals-ambulansen

Odd Fellow i Trøndelag samarbeider med ambulansene i fylket om bamsen Oddbjørn, som skal være med å gi barn trygghet under syketransport.

Publisert Sist oppdatert

Odd Fellow Ordenen er en logeforening som finnes rundt omkring i hele landet, og ellers i verden. Bamsene finansieres av foreningens medlemmer, og det deles ut 800 slike bamser i Trøndelag.

Nils Stokke er medlem av Odd Fellow i Trondheim. Mandag tok han turen innom ambulansestasjonen hjemme i Rindal for å gi bort noen slike bamser.

Tanken er at barn som blir fraktet med ambulanse skal få en slik bamse, for å få trøst og noe annet å fokusere på enn sykdom eller skade.

Ambulansearbeider Heidi Røen Solheim synes at dette er et fint tiltak. Det kommer godt med når barn blir syke eller utsatt for skade. Fra tidligere har ambulansen erfaring med såkalte "lommevenner", som er små dukker eller bamser som strikkes av frivillige. En bamse er til hjelp og trøst for barn som må reise med ambulanse, og det kan også bli et godt minne.

Powered by Labrador CMS