Storm vind uvær snøstorm snø

Varsel om kraftige vindkast på fredag

Publisert Sist oppdatert

Yr.no melder om fare for kraftige vindkast natt til fredag til lørdag fra sørøst i indre og midtre strøk. På kysten er det ventet sørøst full storm og vindkast på 30-33 m/s. Varselet får gult farenivå og folk bes sikre løse gjenstander og unngå utsatte steder.

Rindal

I Rindal ventes det vindkast opp til 26 m/sek fredag. Her skal det blåse opp fra tidlig morgen, og nå maksimal styrke i 12-tida. Det vil blåse godt hele dagen, men vinden avtar utover kvelden.

Detaljert varsel for Rindal

Surnadal

I Surnadal kan det bli vindkast opp til 25 m/sek formiddagen. Vinden tiltar i styrke fra kl 09 og gir seg ikke før i 17-tiden fredag ettermiddag.

Detaljert varsel for Surnadal

Konsekvenser

Yr.no råder alle til å sikre løse gjenstander og unngå ferdsel på utsatte steder. Vis forsiktighet ved ferdsel i strandsona og på sjøen. Følg råd og sjekk status fra transportaktører. Sjekk veimeldinger (175.no), da veioverganger og ferjeruter kan bli påvirket. På forhånd vurder tiltak for å begrense skade. I verste fall kan trær blåse over kraftlinjer og veier, slik at strømnett og veier kan bli berørt.

Tips?

Kanskje det skjer noe i ditt nærområde under stormen? Send oss gjerne tips eller bilder på vakt@trollheimsporten.no eller tag oss på vår åpne instagramprofil med #trollheimsporten

Powered by Labrador CMS