Surnadal og Rindal kulturskole tar mot flere dramaelever

Kreativ gjeng som vil ha med flere: Bakerst til høyre Maya Botten, Eirin Husby Aamodt, Sunniva Haltli og Anna Lila Mogstad. Foran: Martin Øysteinsson Sollid og Håkon Lund Paulsen
Kreativ gjeng som vil ha med flere: Bakerst til høyre Maya Botten, Eirin Husby Aamodt, Sunniva Haltli og Anna Lila Mogstad. Foran: Martin Øysteinsson Sollid og Håkon Lund Paulsen

-Kjempegøytt!

Dramaelevene ved Surnadal og Rindal kulturskole gleder seg til alt det spennende de skal gjøre utover høsten. Det blir både krimforestilling og manusmekking. Men dramalærer Svanhild Husby har plass til flere.

Publisert

-I dag har vi to grupper i Surnadal og en i Rindal, sier dramalærer Svanhild Husby. I Surnadal deler vi inn i to grupper aldersmessig, 7 - 10 og 10 - 14. På alle tre gruppene er det ledige plasser.

-Foruten å sette opp stykker driver også med grunnleggende teaterøvelser og improvisasjon, sier Husby. Vi er opptatt av å bygge selvtillit og mot til å stå på scenen. Det blir mye artig som skjer utover høsten.

I tillegg driver de med «Mekke et show», et opplegg der de selv lager manus til en forestilling som de håper å få vist før jul eller på nyåret.

I vår gjorde de suksess med forestillingen Proppen og Labbetruten sammensatt av sanger av Alf Prøysen. Gruppa tar også på seg underholdningsoppdrag, senest på åpninga av Vårsøghelga 2021, da de opptrådte med sang fra forestillinga.

Krim på tapetet

Da vi er på besøk, har de så smått begynt leseprøver på forestillingen «Et annet ord for gift».

-Det er en humoristisk krimhistorie, sier Svanhild Husby. Den passer godt både for barn og voksne, for det er veldig lett og artig historie.

Stykket handler om Gerd Gran (spilt av Håkon Lund Paulsen) som akkurat har hanket inn en stor lottogevinst. Nå prøver hun å skaffe seg kattepassere, men det viser seg å dukke opp et par med skumle hensikter. Rosita (Anna Lila Mauset) prøver å lure med seg den troskyldige og glemsomme Rex (Martin Øysteinsson Sollid) på å stjele Gerds penger. Med er også Sunniva Haltli som spiller den bortskjemte Vanilla, Eirin Husby Aamodt, som spiller moren til Vanilla og Maya Botten som spiller tantebarnet Tonje. Historien har også flere store roller, ikke alle er besatt enda, og læreren og de unge skuespillerne ønsker nye deltakere velkommen.

-Hvorfor skal man bli med i dramagruppa spør vi, og får et enstemmig svar:

-Det er kjempegøytt!

Powered by Labrador CMS