Store vannskader på Skogsletta

Styret i Skogsletta grendalag har allerede lagt ned mange dugnadstimer på riving og planlegging. F.v. Øyvind Dalen, Bodil Arnestad, Morten Jonli, Magnhild Bakk og Inger Johanne Oppedal.

– Vi har et hårete mål om å bli ferdig til høsten

De siste par månedene har det vært stor dugnadsaktivitet på Skogsletta grendahus i Rindal. I januar oppsto det frostskade i røropplegget, og alle gulvene ble oversvømt av vann. Den eneste løsningen var å rive ut alle gulvene. Første lass med materialer er ventet i neste uke, og styret i Skogsletta grendalag håper på praktisk hjelp og økonomisk støtte fra flere hold, slik at huset kan bli klart til utleie til konfirmasjonene til høsten.

Publisert Sist oppdatert

Grendahuset Skogsletta på Rindalsskogen ble bygget som klubbhus for IL Rindøl midt på 1970-tallet. Huset ble satt sammen av brakker som ble henta ned fra Folldalen, etter at kraftutbygginga der var avslutta. Da IL Rindøl ble en del av Rindal IL tok Skogsletta grendalag over drifta av huset.

Et forsamlingshus for alle - ikke minst for barn og unge

Grendalaget har finansiert drifta av huset gjennom ulike inntektsbringende arrangement, som fester, konserter og pubaftener, men også mange aktiviteter for barn og unge. Før koronaen ble det servert kveldsmat for barna på Skogsletta, i forbindelse med skileik og poengrenn. Grendalaget har arrangert halloweenfester og karneval for barn, barnas sommertevling, de har hatt arrangementer på 17. mai, som også er barnas dag, og huset leies ut til barnebursdager.

Skogsletta drives av folket i øverbygda, men det er ofte mer folk fra resten av bygda på arrangementene. Huset er utleid til alle slags merkedager, og opptil tre konfirmasjoner hvert år. Styret i Skogsletta grendalag er derfor ikke i tvil om at det fortsatt er behov for huset.

Må oppgraderes

Vannlekkasjen i huset ble oppdaget i slutten av januar. Det ble fort klart at skadene var omfattende, og at alle gulv måtte byttes ut. Da måtte man også begynne å se på behovet for oppussing. Både kjøkken og toaletter var av eldre dato, og det har lenge vært et ønske å oppgradere disse rommene til dagens standard. Når rommene nå må bygges opp på nytt er det rett tidspunkt for å gjennomføre disse planene. Forsikringen dekker det meste av kostnadene til nye gulv, men det har også blitt avdekket en del andre mangler som må utbedres når man først er i gang, og det koster.

All isolasjonen under gulvet har vært våt, og må fjernes.

En flittig dugnadsgjeng har allerede lagt ned til sammen nærmere 300 timer, bare med riving av gulv og innredning. Det er en betydelig egeninnsats, og mer skal det bli. Det første lasset med materialer kommer i neste uke, og da vil de begynne å bygge opp salen igjen. Det store målet, eller håpet, er å bli ferdig til konfirmasjonshelga i september, da noen ønsker å leie huset.

Grendalaget har satt opp en egen komite for planlegging av nytt kjøkken og toaletter. Kjøkkenet skal utvides, og da må det også bygges nye toaletter. Romløsningen er ikke helt avklart enda, og det er også et økonomisk spørsmål. Grendalaget har begrenset med midler, og er avhengig av mye dugnadsarbeid, støtte og hjelp både fra næringsliv og privatpersoner for å få dette til. De kommer til å søke økonomisk støtte der det er mulig, og håper samtidig at lokale bedrifter vil stille opp med økonomisk støtte eller praktisk hjelp i prosjektet

Styret har opprettet en Spleis for bidrag til oppgradering av huset. Link til Spleisen her.

Det er også mulig å gi et bidrag på VIPPS nr 006658 eller bankkonto nr 4111.14.76924.

Powered by Labrador CMS