Rindal skimuseum

John Gunnar koser seg med egenstekt potetlabbe

Potetferie på museet

Onsdag ettermiddag var det aktivitetsdag på museet med fokus på poteten. Museet ville markere hvor viktig poteten er, og har vært, for nordmenn og norsk kultur.

Publisert Sist oppdatert

Museumspedagog Berit Kvam forteller at under og etter 2. verdenskrig var poteten redningen i en tid med matmangel i Norge, og barn og ungdom i bygd og by måtte bidra i innhøstingen.

Nå er det vel fåtallet av barna som bruker høstferien til potetopptaking, men poteten er ennå en viktig del av norsk kosthold, og en god kilde til karbohydrater.

På museet var det mange aktiviteter i dag. Barna fikk dekorere handlenett og kopphåndduker med potettrykk, og de fikk kjevle ut og steke seg potetlabbe.

Ute på museumstunet var det leiker fra gamle dager, kaste på stikka, blåse såpebobler, potetløp og sekkeløp.

I kveld er det potetnattvore, og Joralf Halgunset skal kåsere over temaet Markaslått og setring i Dalan.

SE BILDESERIE FRA AKTIVITETSDAGEN UNDER:

Powered by Labrador CMS