NYTT FRA RINDAL PENSJONISTLAG:

Rindal Pensjonistlag

Endelig er vi blitt hørt

Ja, det er overskriften leder i Pensjonistforbundet i Møre og Romsdal, Mellvin Steinsvoll, skriver i debattinnlegg i Driva på fredag. Og jeg er enig!

Stortinget har vedtatt at reguleringen av pensjon endres til en ny modell. Pensjonene skal øke i takt med gjennomsnittet av lønns- og prisvekst med virkning fra 2021. Det gir en bedre pensjonsregulering i år enn den gamle metoden med lønnsvekst fratrukket 0,75 %. I tillegg skal det kompenseres for 2020. Dermed skal alle pensjonister få en kompensasjon for det dårlige trygdeoppgjøret i 2020.

Stortinget vedtok før jul i 2020 å gi enslige minstepensjonister en engangsutbetaling på 4 000 kroner. Denne summen blir nå omgjort til en varig økning av den årlige satsen. Enslige minstepensjonister skal i tillegg få økt pensjonen sin med 5 000 kroner på årsbasis med virkning fra 1. juli 2021. Og før den tid vil det være et trygdeoppgjør som kommer alle pensjonister til gode.

En annen viktig sak er at Pensjonistforbundet får tilbake retten til å delta i forhandlinger med «spørsmål med betydning for pensjonister». Så er kravet å løfte minstepensjonen til EUs fattigdomsgrense. Denne er på 60 % av medianinntekten, for tiden cirka 247 000 kroner. Refusjonsordninger ved tannlegebesøk er også prioritert.

Pensjonistforbundet i Norge har nå 250 000 medlemmer. Her i Rindal er medlemstallet på 132. Det er viktig å være mange, for sammen er vi sterke!

Lokalnytt

Rindal pensjonistlag ønsker å komme i gang med Åpen dag. Styret vil gjerne ha samlinger. Nå når de eldste er vaksinert og neste gruppe er i gang, blir smittefaren mindre. Fra i dag, 23. februar, fjernes kravet om maks 10 personer på arrangementer. Nå er det tillatt med inntil 100 personer, men alle må ha fast plass og kunne holde minst en meters avstand.

Vi håper å kunne arrangere årsmøte den 15. april. Så blir det også arrangement den 10. mai på Den internasjonale aktivitetsdagen. Dette blir kunngjort senere.

Godt nytt er at kontingenten er den samme som i fjor, kr 420. Krav om innbetaling kommer i løpet av april.

Rindal, 23.02.2021

Med hilsen
Rindal pensjonistlag
Helene M. Nergård

Powered by Labrador CMS