Ingmund Ringseth er ny enhetsleder i Rindal kommune

Søkte nye utfordringer og ble enhetsleder i Rindal

Ingmund Ringseth fra Rissa er ny enhetsleder for teknikk, landbruk og miljø i Rindal kommune. Han er en aktiv mann med allsidig bakgrunn og mange interesser, og han trives godt Rindal.

Publisert Sist oppdatert

Ringseth begynte som enhetsleder i Rindal kommune 1. november. Han har bred arbeidsbakgrunn og utdannelse, noe som selvsagt er en fordel med et så stort ansvarsområde i kommunen.

Er innstilt på 12 år

Han forteller at han bor i Vanvikan, hvor han har samboer, to voksne barn og tre barnebarn. Det er lang arbeidsveg fra Fosen, så han ukependler til Rindal. Det har han innstilt seg på å fortsette med lenge, nærmere bestemt til han blir pensjonist om rimelig nøyaktig 12 år.

Kombinerte jobb og gårdsbruk

Ringseth er utdannet industrimekaniker og teknisk leder. Det blir for omfattende å nevne alt av jobber han har vært innom, men han forteller at han begynte arbeidskarrieren på en bensinstasjon. Han jobbet også delvis som landbruksvikar, og etter hvert ble han sauebonde i tillegg. I en periode på 30 år drev han tre gårder, men for et par år siden bestemte han seg for å slutte med gårdsdrifta, for det ikke var forenelig med jobben han hadde da. Gårdene ble solgt, og januar i år flytta familien til en leilighet i Vanvikan.

I ca. ti år var han selvstendig næringsdrivende innen skogbruk, med skogsmaskiner og manuell avvirking. Etter dette jobbet han i sju år på ITAB Industrier i Stadsbygd, hvor det produseres butikkinnredninger. I kortere perioder var han innom skipsverftet Fosen Yard, Nortura og Servi-gruppen, og jobbet ett år på landbrukskontoret i Rissa kommune. Etter dette jobbet han i 12 år i ASVO-bedriften Noris produkter. Der hadde han både produksjonsansvar og driftsansvar, og jobbet med tilrettelegging av arbeidsoppgaver for å få folk ut i jobb.

Så gikk han over i en jobb som driftssjef hos Stiftsstaden bolig i Trondheim, hvor han jobbet i sju år. Der hadde han ansvar for 35 eiendommer, blant annet boliger for 600-700 studenter, prosjektering, rehabilitering og nybygg.

– Jeg har ganske bred arbeidsbakgrunn, og lang fartstid innen drift, og spesielt personalarbeid, sier han.

– Valget var ganske greit

Det ble lite organisert arbeidstid i jobben i Trondheim, og ekstra travelt hele sommeren, når studentene flyttet ut og inn. Leietakerne ringte til alle døgnets tider, så han fikk lyst til å prøve noe annet, ikke minst med mer normal arbeidstid. Han begynte å se etter enhetslederstillinger, og da dukket jobben i Rindal opp.

Rindal var ikke helt ukjent, for han har slekt i her bygda, og har blant annet vært her på jaktturer tidligere. Han har jaktet storvilt og småvilt siden han var ung.

Stillingen som enhetsleder i Rindal kommune virket spennende og utfordrende, så han sendte inn en søknad.

– Jeg var heldig og fikk jobben, og da var valget ganske greit. Det er ikke hver dag man får en slik sjanse, sier han.

En fin liten kommune å jobbe i

Han synes Rindal er en passelig stor kommune, og oversiktlig.

– Jeg kommer selv fra ei lita bygd, Skaugdalen i Rissa, så jeg er vant med små steder der alle kjenner alle. Derfor synes jeg at dette passet meg bra. Jeg ser på enhetslederstillingen som en utfordring, og satser på at jeg skal være her til jeg blir pensjonist, smiler han.

- Men det er lang arbeidsvei?

– Det går veldig fint. Jeg bor jo her i Rindal på arbeidsdagene. Egentlig er det veldig greit å ha bare en jobb å forholde seg til. Jeg har jo vært vant til å ha gårdsbruket i tillegg. Dette er noe jeg virkelig vil, og da måtte jeg bare ta det steget å begynne å pendle, sier Ringseth.

Han synes det verste med ukependlingen er å ikke kunne treffe barnebarna like ofte som før, men nå har han i alle fall bedre tid til dem i helgene og i feriene.

– Hvordan har du opplevd det å starte i jobben? Er det mye å sette seg inn i?

– Det er veldig trivelige folk som jobber her. Hvis jeg bare spør så får jeg hjelp med en gang. Det er selvsagt veldig mye å sette seg inn i. Det er mange kjente oppgaver, men stort sett andre systemer enn jeg har vært vant til før. Det er litt andre prosedyrer og andre måter å gjøre ting på, men det går greit å komme inn i det.

Mange år med frivillig arbeid

Ingmund Ringseth kan også fortelle at han har 40 års fartstid innen idrett. Som 15-åring begynte han som nestformann i fotballgruppa i idrettslaget Skauga, og han ble fotballdommer. Han spilte fotball selv, og ble etter hvert også fotballtrener. I tillegg var han aktiv på ski.

– Siden har jeg vært fotballtrener og dommer, og hatt forskjellige verv helt til nå i høst. Nå kan jeg ikke kjøre hjem for å være med på møter lenger, så nå gir jeg meg med frivillig arbeid, i alle fall på det nivået.

Men jobben som fotballdommer har han tenkt å fortsette med. Løping har han også drevet med, blant annet med helmaraton i noen år, til et kne sa stopp. Som om ikke det var nok, han har også vært aktivt med i teaterlag, og blant annet spilt i "Den siste viking" i Stadsbygd.

Nå er den nye enhetslederen i ferd med å gjøre seg kjent i Rindal, og han har ikke tenkt å ligge på latsida her heller. Han er fortsatt aktiv fotballdommer, så han håper å få dømme noen fotballkamper i området etter hvert. Ellers ser han fram til å gjøre seg kjent med turstier og skiløyper i bygda.

Powered by Labrador CMS