Vibeke Langli og Mons Otnes.

Går bredt ut med spørreundersøkelse om livet og framtida i Rindal

Publisert Sist oppdatert

Kommunestyret i Rindal har vedtatt å sette i gang et arbeidet under navnet «Rindal inn i framtida», som skal føre fram til en lokal utviklingsplan med mange ulike tiltak. Som et ledd i dette arbeidet annonserer kommunen nå en spørreundersøkelse som skal gå i perioden fra 17. september til 4. oktober.

Spørreundersøkelsen går ut til egne innbyggere, fritidsbeboere, ungdom fra ungdomsskolealder og oppover, utflyttere og næringsliv.

– Et felles krafttak

Svarene som kommer inn vil gi større innsikt i hva som er viktig for at folket som bor her skal trives, men også hva som skal til for at andre skal bosette seg i bygda.

Distriktssenteret og fylkeskommunen hjelper til med undersøkelsen og oppfølginga etterpå.

Bakgrunnen for dette arbeidet er at nye tall fra Statistisk sentralbyrå for perioden fram mot 2050 viser at Rindal kan komme til å få en betydelig nedgang i folketallet.

Dette kan oppleves som en trussel mot mulighetene for å skape ei god utvikling for bygda og folket her. To viktige spørsmål reiser seg:

  • Er det mulig å gjøre prognosene til skamme?
  • Kan bygda tilpasse seg på en god måte til ei framtid med færre innbyggere?

– På denne måten håper vi å få alle gode krefter med på et felles krafttak for å utvikle nye mål og arbeidsmåter for den nærmeste framtida, sier ordfører Vibeke Langli.

En gylden mulighet til å si fra - og det tar bare 10 minutter

Kommunedirektør Mons Otnes og ordføreren understreker at det er viktig at så mange som mulig svarer. De oppfordrer også foreldre og besteforeldre av ungdom som er folkeregistret i Rindal, men bor et annet sted, om å oppfordre dem til å svare.

– Nå har alle en gylden mulighet til å si fra om hva som er viktig for dem, påpeker Langli.

Undersøkelsen er nettbasert. Ei lenke vil ligge på kommunens hjemmeside og facebookside. Alle svar er anonyme, og blant dem som svarer, trekkes tre vinnere ut til å få tursekker og lokalmat.

– Det vil ta deg ca. 10 minutter å svare på undersøkelsen, og du skal vite at det er svært viktig at du gir oss dine svar. Fortell om dette til folk du kjenner, og si til dem at de må svare, avslutter ordføreren.

Powered by Labrador CMS