Lars Olav Lund (t.v.) overrakte blomster til årets ildsjel Rune Løfald.

Rune er årets ildsjel

Publisert Sist oppdatert

Hvert år arrangeres Idrettes hederkveld i Trondheim, i regi av Trøndelag idrettskrets. Der hedres store prestasjoner i toppidrett, bedrifts- og studentidrett, gode arrangementer, unge stipendvinnere og ikke minst ildsjelene fra alle kommunene i fylket. Etter pris- og stipendutdelingen er det festmiddag med flotte artister og gjerne noen overraskelser. I alle kommunene i idrettskretsen kåres det en ildsjel som får prisen utdelt på hederskvelden.

Ble med på Early Birds

Fredag morgen kunngjorde lederen i Rindal idrettsråd, Lars Olav Lund, hvem som er årets ildsjel i Rindal. Han benytta anledningen til å bli med på den månedlige morgenfugl-trimmen som organiseres av turstigruppa i Rindal IL.

Første fredag i hver måned møtes spreke morgenfugler til Early Birds-trim ved Igltjønna kl 06.30. Der tar de en halvtimes trimtur, før de tar felles frokost i Rindalshuset.

Da alle var samla til frokost denne fredagsmorgenen tok idrettsrådslederen ordet og avslørte hvem idrettsrådet har utpekt som årets ildsjel i Rindal. Rindal IL har mange ildsjeler, og noen av dem har allerede fått prisen. Rune Løfald er en av dem som har lagt ned en uvurderlig frivillig innsats gjennom mange år. Lars Olav Lund fremhevet spesielt Runes innsats i Småtrolluka og Turstigruppa gjennom mange år, hvor han fortsatt er aktiv. I tillegg har han ansvar for løypekjøring, og nå har han også meldt seg som frivillig til ski-VM i Trondheim i 2025.

Idrettsrådslederen overrakte en blomst ved kunngjøringen, og selve prisen blir overrakt av ordføreren på hederskvelden 4. november.

Rune Løfald sier at han setter veldig stor pris på utmerkelsen, og at han gleder seg til å delta på arrangementet i Trondheim.

25 år med verv i idrettslaget

Han forteller at han først ble med i IK Rindals-Troll som oppmann for B-laget i 1996. Han slet med å fylle opp laget, så han tror han brukte bortimot 50 spillere den sesongen, forteller han. Året etter ble han leder i fotballgruppa, og etter det har han hatt verv i klubben helt fram til i dag. Han har deltatt på samtlige årsmøter i IK Rindal-Troll og Rindal IL siden den gangen, med ulike verv. Det starta med fotball, så ble det Småtrolluka, og da han for flere år siden fikk forespørsel om å bli med i turstigruppa, så var det enkelt å si ja til det, sier han. I Turstigruppa er han blant annet med og organiserer Fjelltrimmen. Han har også vært med på løypekjøring i Åsan, og han har vært med på å arrangere Camp Trollheimen helt fra starten.

Mange morgenfugler tok frokosten i Rindalshuset kl 7 fredag morgen. Trimturen starta kl 06.30.

Mange morgenfugler i Rindal

Early Birds var opprinnelig et initiativ fra Ski-VM i Trondheim, og det var kommunene som hadde ansvaret for arrangementet. I Rindal har det senere blitt delegert til turstigruppa i idrettslaget. Early Birds ble godt mottatt helt fra starten i Rindal. Morgenfuglene i Rindalshuset kan fortelle at dette visstnok er den eneste kommunen i Trøndelag som fortsatt arrangerer Early Birds, og her ser det ut til å ha kommet for å bli. Flere av de faste deltakerne har vært med helt siden starten.

Powered by Labrador CMS