Bettina Røen Helgetun og Morten Møller ønsker velkommen til filmvisning.
Bettina Røen Helgetun og Morten Møller ønsker velkommen til filmvisning.

Filmvisning med demensforeningen

Rindal demensforening arrangerer filmvisning i samarbeid med Rindal kino. Målet med samarbeidet er å informere om hvordan sykdommen kan påvirke både de rammede og de pårørende, samt å belyse temaet demens.

Publisert Sist oppdatert

Merk: Dette er en åpen visning. Du trenger ikke å være medlem av demensforeningen for å delta. Foreningen benytter anledningen til å informere om sitt arbeid.

Førstkommende søndag og tirsdag neste uke vises den kritikerroste filmen «The Father» i Attanova. Filmen handler om en mann med demens, og hvordan hans pårørende forholder seg til sykdommen. Anthony Hopkins som spiller hovedrollen i filmen vant Oscar for beste mannlige hovedrolle under Oscar utdelingen i 2021.

Kulturleder i Rindal kommune, Morten Møller syns det er fint at lokale lag og foreninger ønsker å samarbeide med kinoen. At demensforeningen ønsker å samarbeide om en filmvisning nå passer godt med norgespremieren av «The father» den 28.mai.

Alle medlemmer i demensforeningen får halv pris på kinobilletten, og leder i Rindal demensforening, Bettina Røen Helgetun håper at flere ønsker å melde seg inn i foreningen. Hun forteller at det vil være noen fra demensforeningen tilgjengelig for en prat før filmvisningen.

– Det er anbefalt at man ser filmen sammen med noen, for enkelte kan det være en tøff film. Det er en slik film som det kan være fint å snakke med noen om etterpå.

Til høsten skal Rindal demensforening sammen med Surnadal demensforening arrangere pårørendeskole. Tilbudet er for alle som er pårørende, eller er interessert i å vite mer om demens.

- Dessverre er det bare flere og flere som blir for at noen de kjenner får demens, og at man blir pårørende, sier Helgetun.

Mer informasjon om filmen, og traileren finner du her.

Powered by Labrador CMS