Politiet i Surnadal melder:

Reaksjoner på støy fra mopeder og motorsykler

Mandag kom dette innlegget fra politiet i Surnadal på facebook:

Våren er kommet og det blir flere mopeder og motorsykler ute på vegene. Det er kjempebra at folk kommer seg ut! Men dessverre er det også noen som lager en del støy til irritasjon for andre som bor eller oppholder seg ved vegen. Grunnen til dette er ofte at støydempinginnsatsen i eksosanlegget (DB-killeren) ofte blir fjernet, noe som medfører kraftig støy.

Kommer politiet eller Statens vegvesen over tilfelle der DB-killeren er fjernet vil en første gang få et skriftlig pålegg om å rette feilen, i tillegg til bruksforbud. Fører må fremvise kjøretøyet på en trafikkstasjon og betale et kontrollgebyr til Statens vegvesen på 650 kroner.

Dersom noen blir stoppet for andre gang med samme feil, vil fører og eier av kjøretøyet bli anmeldt. Det vil igjen bli bruksforbud til feilen er rettet og 650 kroner i kontrollgebyr.

Dersom kjøretøyet er trimmet resulterer dette i forelegg på kr 5850, pluss tre prikker i førerkortet (6 prikker om en har førerkort med prøvetid) og avskilting.

Vi vil oppfordre foresatte om å følge med på om kjøretøyet som din ungdom bruker, er i forskriftsmessig stand. Husk at dersom kjøretøyet står registrert på deg som foresatt har du et klart ansvar og kan komme i et straffeansvar.

Powered by Labrador CMS