ANNONSE:

Planleggingsmøte Parsellhage

Oppistua Øye leier ut dyrkings-parseller til folk som er interessert i å dyrke i lag. Trollheimsporten har skrevet om planene tidligere. Noen er allerede i gang med å dyrke i egen parsell, og flere har meldt sin interesse.

Vi skal ha et møte på søndag, 28.februar kl 19, i Eldhuset, for å starte planlegginga av årets sesong. Dersom du er interessert, ta kontakt med Solveig på 99722268. Vi må ha påmelding pga pandemien, slik at vi vet hvor mange som kommer.

Kanskje er det barnefamilier som ønsker en parsell, eller pensjonister? Det kan være folk som bor alene, og som ønsker å holde på med hagebruk på en sosial arena, og det kan være venner eller slektninger som samarbeider om en parsell. Kanskje er det noen som er nyinnflytta i Surnadal, og ser det som en mulighet til å bli kjent med folk? Her ligger det godt til rette for dyrking.

Det er ønskelig at det dyrkes etter økologiske prinsipper. Dette får du råd og veiledning på. Viktig å få fram at man IKKE trenger å være erfaren eller kyndig fra før, for å starte å dyrke i parsell.

En parsell er ca 20 kvadratmeter (3m x 7m). Hvordan parsellen nyttes er opp til den som leier. Styret har jeg laget ordensregler for parsellhagen. Dette er for at det ikke skal bli misforståelser, sier Solveig Haglund. Det er på gården Oppistua Øye, på Øyamoen, Solveig tilbyr leie av parsell.

Du får tilgang til alt nødvendig utstyr; trillebårer, spader, river, spett, greip, etc. Det er også tilgang på noe husdyrgjødsel, og utover sommeren blir det tilgang på grashakk, neslevann, o.l. som gjødsel. Leier du parsell, kan du bare sette i gang med å dyrke grønnsaker, urter og blomster til eget bruk.

Hageland i Surnadal har sponset parsell-hagen med fine bord og benker, hvor du kan ta en pause i arbeidet eller nyte kaffen. De har også sponset parsell-hagen med fine greip og andre hageredskaper, og dette er vi så takknemlig for.

Parsellhagen er på et solrikt og åpent område, bak låven i Oppistua Øye.

Leieavgiften er 500,- kr per år.

Det er tilgang til vask og toalett, og mulighet for å sette igjen sine egne arbeidssko/støvler.

Powered by Labrador CMS