Eli og Oles påskenøtter 2023:

I 1987 representerte Sturla Brørs Norge i en internasjonal konkurranse i Sapporo. Her bakerst i midten sammen med Trond Jøran Pedersen, hopp, Harald Solvik, lagleder, Solveig Pettersen, langrenn og Halvor Persson, hopp.

Kar va oss

Da er vi heime igjen etter siste påsketuren. Mange ble med oss på reisen, og her er vinneren av Flaxlodd, og mer om turmålet.

I gårsdagens påskenøtt følger vi Sturla Brørs til Sapporo, som ligger 7 tidssoner foran oss.

Vinner av Flax-lodd ble: Anita Gåsvand

Denne gangen var det 37 rette svar.

Den lange karen som ble verdensmester i de samme skisporene, var Lars Berger. Berger er den eneste aktive skiskytteren som har vunnet en VM-tittel i langrenn, Han vant 15 km fri teknikk da ski-vm ble arrangert i Sapporo i 2007 .

I samme mesterskap ble den lange karen også verdensmester i stafett. Lars Berger gikk den tredje etappen. Martin Johnsrud Sundby og Odd-Bjørn Hjelmeset gikk 1. og 2. etappe. Han som ropte "barneskirenn" ved målgang, Petter Nortug, gikk 4. etappe.

Japan kalles solens rike og Sapporo kan bety byen som er en stor tørr elv.

Med dette takker Eli & Ole alle som fulgte med på reisa disse påskedagene! Kanskje vi møtes igjen?

Sturla Brørs og Hans Erik Tofte.
Hans Erik Tofte, Solveig Pettersen og Sturla Brørs på samme skistadion som OL i 1972.

I følge Wikipedia var Sturla Brørs sin beste plassering i verdenscupen i langrenn, en 5.-plass i Falun i 1989. I 1989 tok han også 2 bronsemedaljer i NM på Vang.

Kilder: Wikipedia og privat fotoalbum

Harald Solvik var ansatt i Skiforbundet som rekruttlandslaget for damer i 1987 og var med som lagleder til Sapporo. Solveig Pettersen ble syk ette skiløpet, så Harald måtte steppe inn under premieutdelinga. Keiserhuset var representer ved kronprins Naruhito. Naruhito ble keiser av Japan den 1. mai 2019, dagen etter at hans far, keiser Akihito, abdiserte. Naruhito er Japans 126. keiser.
Trond Jøran Pedersen vant hopprennet i 90-metersbakken. Trond Jøran var trener for landslaget i hopp på 90-tallet.
Hans Erik Tofte, Trond Jøran Pedersen og Sturla Brørs på avslutningssermonien.
Powered by Labrador CMS