Eli & Oles Påskenøtter 2023

Spente tilskuere under Sel-turneringa i 1984: Eli Landsem, Ruth Marit Schei, May Ansnes. Bak f.v. Unn Knudsen, Anne Marie Storholt, Eli Granmo, Aud Solvik.

Kar va oss

Da er vi heime igjen etter onsdagens påsketur. Mange ble med oss på reisen, og her er vinneren av Flaxlodd, og mer om turmålet.

Publisert Sist oppdatert

Vinner av onsdagens påskenøtt ble: Johan Landsem

Det kom inn 47 svar denne gangen, og alle var rette!

Kommentarer fra innsenderne:

Svar på konkurranen i dag er Sel. Kristin Lavransdatter var fra Jørundgård på Sel, og i Sel finnes også en dansefestival. - Elin Randahl

Tipper vi skal til Sel. Øverst i Gudbrandsdalen. Eller "Sell", som de lokale sier. Her vet jeg at det har vært ei stor fotballturnering, og ja - Trolls damelag deltok nok der. For et par tiår siden jobba jeg litt frilans for avisa Gudbrandsdølen/Dagningen, og var blant annet på et par av Sels kamper i Oslo-gryta. Da fikk jeg høre at det på lokalt het "Sell". - Henrik Aasbø

Riktig svar er Sel. Både dame og herrelaget til Troll deltok flere ganger i Sel-turneringen. Pokalene finnes i utstillingen til klubben i Rindalshuset. - Rune Løfald

Vi reiser til Sel i Gudbrandsdalen. Kommunesenteret Otta har tre forskjellige bokstavar i namnet. - Arvid Koksæter

Sel i Gudbrandsdal

I gårdagens påskenøtter reiste vi til Kristins Lavransdatters hjemplass, Sel. Sel ligger ved E6, DDE har utgitt en sang som heter E6.

Sel ligger nord i Sel kommune og blir også omtalt som Nord-Sel. Sel kommune ligger i Innlandet fylke, nord i Gudbrandsdalen og grenser i nord til Dovre og Folldal, i nordøst til Sør-Fron, i øst og sør til Nord-Fron, og i vest til Vågå.

Otta er en by og kommuneadministrasjonen i Sel kommune.

I følge norwayfestivals.com er dansefestivalen i Sel i Gudbrandsdalen den største i sin sjanger i Norge. Den blir alltid arrangert i uke 28. Her deltar de beste orkestrene og artistene innen danseband, gammeldans og andre sjangere. I fem dager arrangeres det konserter, allsang, barneprogram, dansekurs og selvfølgelig dans på flere gulv under tak. I 2023 deltar 40 grupper/artister over 5 dager med gammelpop, danseband, folkemusikk, gammeldans. Det gjennomføres dans, konserter, barneprogram, eldreprogram og gudstjeneste med flere tusen tilstede.

Herrelaget som deltok på Sel-turneringa i 1985. Bak f.v. Jan Bævre, Even Løset, Jon Møkkelgård, Tore Willy Sveen, Bjørn Alan Troelsen, Odd Einar Landsem, (trolig) Kjell Jacobsen, Sivert Granmo. Foran f.v. Harald Solvik, Olav Elshaug, Nils Heggem, Jim Børset, Jon Ole Helgetun, Rolf Ole Kvernberg, Bjørn Bakken.

I noen år på 80-tallet deltok Sportsklubben Troll på Sel-turneringa. Både damelaget og herrelaget var med i allefall i 1984 og -85, som avslutning etter ei uke med treningsleir i Sverige.

Under Sel-turneringa i 1985 overnattet lagene på Rudiløkken Camping, som nå heter Dovreskogen. Sittende ved bordet, f.v. Jon Ole Helgetun, Marit Bjørkli og Rolf Ole Kvernberg. Gutten med shovel er nok Odd Inge Kvernberg og gutten med ball er Håkon Solvik.
Fra campingen 1984:
Foran f.v. Ruth Marit Schei, Irene Haugen, Eva Ansnes med Håkon Bævre på fanget, Unn Knudsen, Bente Bakken. Bak f.v. Anne Marie Storholt, Anne Sørli, Inger Anne Smevoll, Mette Tørset.
Fra Sel-turneringa i 1985. Bestemannspremie til Marit Bjørkli og toppscorerpokal tiil Anne Marie Storholt
Birgit Løset nyter campinglivetfra campingplassen
Utafor campingbilen
Oddvar "Sing" Løset og Steinar Bakk (fra Orkdal) kviler ut ved campingbilen

Oddvar og Birgit Løset hadde fast plass på campingen under Dansefestivalen i Sel i mange år før koronaen. Dei er usikre på om de skal ta opp igjen tradisjonen når festvalen går av stabelen i juli i år

campingplass
En del av leirområdet i forbindelse med Dansefestivalen i Sel.

.

Powered by Labrador CMS