«Sanitetskvinnene mot 2030»:

Britt May Hollås tar over som fylkesleder etter Elinor Bolme

Britt May Hollås blir ny fylkesleder i N.K.S. Møre og Romsdal

I en pressemelding fra N.K.S. Møre og Romsdal kan vi lese at de i helga avholdt sitt 79. årsmøte på Thon Hotel Ålesund. Her var i underkant av 70 engasjerte sanitetskvinner fra hele fylket samlet. Ordinære årsmøtesaker ble banket igjennom lørdag, før hovedfokus ble rettet til hvor Sanitetskvinnene som Norges største kvinneorganisasjon er i 2030.

Organisasjonen som i sine glansdager talte over 250 000(!) medlemmer har de siste 10 år jobbet målrettet for å bli nytenkende og modige. Noe historiker og forfatter Ove Bjarnar også sa seg enig i under sitt foredrag på lørdag. Han sådde også møtedeltakerne en og annen tanke om veien videre mot nettopp 2030.

Med endringer i behovene i samfunnet rundt oss, samfunnsutviklingen, FNs bærekraftsmål, forventninger fra medlemmer og organisasjon som bakteppe vedtok landsstyret i november

2021 å starte arbeidet med en ny langtidsplan som har fått arbeidstittelen «Sanitetskvinnene mot 2030», hvor nåsituasjon, ønsket situasjon i 2030 og et veikart for å komme dit skal defineres.

Årsmøtet fikk også presentert resultatet av det verdifulle digitaliseringsprosjektet mellom N.K.S. Møre og Romsdal og Åsta Vadset ved IKAMR.

Ny Surnadaling som fylkesleder

Etter åtte år med Elinor Bolme fra Surnadal sanitetsforening som leder for sanitetskvinnene i Møre og Romsdal ble det på søndag også et lederskifte.

-Etter åtte fantastiske, inspirerende, lærerike og berikende år som leder for Norges beste sanitetskvinner er det på tide å la nye krefter ta over, sier avtroppende leder og ønsker nyvalgt leder Britt May Hollås som også er fra Surnadal lykke til med vervet.

Og med det nye fylkesstyret som på søndag enstemmig ble valgt av årsmøtet så er Møre og Romsdal i de beste hender fremover også!

Powered by Labrador CMS