Landsstevne 2019
Landsstevne 2019

Endelig kan vi dra på NBUs Landsstevne igjen!

Etter to års opphold på grunn av pandemien, kan bygdeungdommen endelig reise på Norges Bygdeungdomslag sitt landsstevne igjen. I år skal stevnet holdes av Hedmark Bygdeungdomslag, 19.- 24. juli 2021 (Uke 29) på Jønsberg Videregående skole, Stange.

Publisert Sist oppdatert

Landsstevnet er Norges Bygdeungdomslag sitt største årlige arrangement. I løpet av dette stevnet får deltagerne oppleve tevlinger, konserter, campingliv, spennende aktiviteter, samt treffe ungdommer fra alle kanter av landet. De fleste deltagerne er mellom 16 og 30 år, men det finnes ingen øvre aldersgrense!

Fylkesleirer

På landsstevne bor deltakerne i enten campingvogn eller telt i hver sine fylkesleirer. Her bor Møre og Romsdal BU i Midtnorsk-leiren sammen med Sør-Trøndelag BU og Nord-Trøndelag BU. Alle fylkesleirene er samlet på ett og samme jorde, og her har man mulighet til å gå «Norge rundt» på en og samme kveld!

Tevlinger og konserter

På dagen bruker man tiden til å tevle, være tilskuer på tevling, dra på bedriftsbesøk, bade, delta på swing- og lindedance-kurs, eller bare slappe av i leiren. Hver kveld er det duket for konserter, og i år kommer denne sterke bandrekken: Halva Priset, Gunslingers, Staysman, Staut og Rotlaus!

Landsstevne 2019
Landsstevne 2019

Tevlingene er mange, og man kan bli Norgesmester og NBU-mester i mange varierte grener! Man kan blant annet tevle i presisjonskjøring med traktor, borddekking, eksteriørbedømming av storfe og hest, fotball, volleyball, quiz, mønstring av hest, spekematanretning, kokkekamp, motorsag, swing, blomsterdekorering og tautrekking. Tevlingene er høydepunktet for mange, og hver kveld arrangeres det premieutdeling i storteltet, der vinnerne av dagens tevlinger annonseres!

Landsstevnve 2019
Landsstevnve 2019

Landsstevne i Surnadal

Sist Møre og Romsdal Bygdeungdomslag arrangerte landsstevnet, var i Surnadal i 2016. Dette var et knakandes godt stevne som flere bygdeungdommer rundt om har snakket om i ettertid! Her er en video fra Landsstevnet i Surnadal i 2016 som oppsummerer godt hvordan stemningen på NBU sine landsstevner er:

https://www.youtube.com/watch?v=trSxAYTIsSo

Landsstevne i SurnadalClick to add image caption
Landsstevne i SurnadalClick to add image caption

Vil du være med i «Norges største vennegjeng» og få sjansen til å oppleve Landsstevne?

Da er det bare å melde seg inn i Norges Bygdeungdomslag ved å gå inn på nbu.no, og melde deg inn i nærmeste lokallag. Som medlem i NBU har man muligheten til å være med på utrolig mye morsomt, både landsstevner, høstarrangement og lokale arrangementer i nærområdet. Man knytter bekjentskaper over hele landet, og derfor blir NBU omtalt som «Norges største vennegjeng».

Ståa i Møre og Romsdal Bygdeungdomslag i dag

I dag har MRBU 65 medlemmer og to aktive lokallag; Surnadal BU og Gjemnes BU. Vi i fylkesstyret er veldig glade for at Surnadal BU startet opp igjen våren 2022, etter noen år som inaktivt, og ser fram til at det forhåpentligvis blir mer aktivitet i denne delen av fylket! Lokallaga som mangler drift i dag er Rindal BU, Halsa BU og Skåla BU. Her er det muligheter for ivrige ungdommer å få liv i disse lokallaga igjen. Det er utrolig lærerikt å drive et lokallag, og man får være med å bestemme aktiviteter utpå bygdene! Vi i Fylkesstyret i Møre og Romsdal BU er behjelpelig hvis du og en gjeng vil starte opp et lokallag!

Selv om det har vært sammenslåinger av fylker og flytting av fylkesgrenser de siste åra, har Årsmøtet i Norges bygdeungdomslag vedtatt at alle de opprinnelige fylkeslaga skal beholdes, og at lokallaga skal fortsette å være i sitt opprinnelige fylke. Derfor er fortsatt Rindal BU og Halsa BU en del av Møre og Romsdal BU.

Landsstevnet i SurnadalClick to add image caption
Landsstevnet i SurnadalClick to add image caption

Vi i fylkesstyret håper på flere nye medlemmer, og at vi kan treffes på et uforglemmelig Landsstevne i uke 29 i Hedmark! Absolutt årets høydepunkt for veldig mange! Følg gjerne Møre og Romsdal Bygdeungdomslag på Facebook for oppdateringer om hva som skjer framover.

Powered by Labrador CMS