Den årlige hagefugltellingen:

Dompap og kjøttmeis er stamgjester på mange fuglebrett i Surnadal og Rindal.

Høyt antall bjørkefink i Rindal og Surnadal - bli med å telle frem til 6. februar

På Fuglevennen sine nettsider kan vi lese at det per nå er registrert hele 584 554 individ og 156 arter fra 11 113 foringsplasser i Norge. I Rindal og Surnadal er det bjørkefinken som er registrert flest ganger, mens kjøttmeisen er observert hos alle de registrerte foringsplassene i dalføret.

Publisert

I Rindal er det per nå registrert totalt 2 249 individ og 32 arter fra 37 foringsplasser. Her er det bjørkefinken som er mest tallrik (653), etterfulgt av dompap (337) og kjøttmeis (284). Rindalingene har samtidig en observasjon av nøttekråke, som er en noe mer uvanlig fugl å få øye på her enn dens andre slektninger i kråkefamilien.

Bjørkefinken er registrert flest ganger i Rindal og Surnadal. De som overvintrer i Norge tar gjerne turen innom fuglebrettet på leting etter frø.

I Surnadal er det per nå registrert totalt 2 594 individ og 34 arter fra 43 foringsplasser. Også her er bjørkefinken den mest tallrike (697), etterfulgt av kjøttmeis (371) og blåmeis (297). Ivrige tellere i Surnadal har samtidig registrert individ fra haukefamilien, blant annet havørn, kongeørn og spurvehauk. Vi får tro at ingen av dem tok turen innom fuglebrettet.

Rødstrupen er registrert i begge kommunene. Den har i økende antall begynt å overvintre i Norge, takket være mildere klima. Dette ser vi spesielt langs kysten.

Ellers var det registrert opptil flere individ av grønnsisik og gråsisik, samt grønnfink, pilfink og bokfink på foringsplassene i begge kommunene. Se tabellen for alle de registrerte fuglene i Rindal og Surnadal.

Om du ikke fikk tid til å telle hagefugler forrige helg, er det fremdeles mulig å telle og registrere arter på Fuglevennen.no. Dette kan du gjøre frem til søndag 6. februar.

Powered by Labrador CMS