Linda Aamodt, foran, og Beate Holten ønsker velkommen til Salong In på mandag. Men allerede fredag holder de åpent hus
Linda Aamodt, foran, og Beate Holten ønsker velkommen til Salong In på mandag. Men allerede fredag holder de åpent hus

Ønsker velkommen til ny salong i Miljøgata

Mandag åpner frisørene Linda Aamodt og Beate Holten splitter nye Salong In i lokalene ved Datasenteret på Skei. Driverne gleder seg til åpningen etter flere måneders intens forberedelser.

Publisert

-Vi har pratet en god stund om å starte for oss selv, men du vet, så kommer livet i veien, smiler Beate Holten. Nå synes vi tiden imidlerid at tiden er moden for å prøve oss på egne bein. Det er noe med å gripe sjansen.

Begge kommer fra Hårsenteret på Alti. Til sammen har de mange års erfaring i yrket. Beate Holten har jobbet som frisør i over tjue år, elleve av dem på Hårsenteret.

I lokalene ved siden av Datasenteret, der de siste årene har ligget en tatoveringssalong, har de lagt ned utallige arbeidstimer de siste månedene, mens de hele tiden har hatt full jobb på Hårsenteret i tillegg. de legger ikke skjul på at det har vært intenst.

-Det har vært hjem og bytte klær og så rett ut igjen, sier Aamodt. Det er ikke uvanlig at vi har holdt på til midnatt. Vi har gjort alt sjøl, bortsett fra det vi har måttet hatt fagfolk til å gjøre.

Planleggingen startet i mai, og nå i august er de altså klare til åpning. Det har gått fort, er de to enige om, men de understreker at de har hatt god hjelp av familie og venner, folk har vært lette å spørre om hjelp. Spesielt vi de berømme huseier Roger Sæter, som har lang erfaring med å drive egen bedrift.

-Roger har hjulpet oss utrolig mye med papirarbeid, det hadde nok ikke gått så raskt hadde vi ikke hatt ham og de andre gode hjelperne.

Bra kundegrunnlag

Salongen åpner altså for kunder mandag 8. august, men allerede nå på fredag vil de ha åpen dag der folk kan stikke innom for en prat, se på salongen og eventuelt bestille time om de vil det. Beate lover å ta med seg kaffetrakteren nedover. På fredag og ut neste uke gir de 20 prosent på alle produkter. De er de eneste i bygda som har produktlinjen Keune, produsert av en tradisjonsrik Hollandsk bedrift som i år feirer hundre år som produsent av hårprodukter. Produktene er ikke testet på dyr, og inneholder bare naturlige ingredienser og produsenten er bevisst på å ikke sette store CO2 avtrykk etter seg, kan damene fortelle.

Salongen blir åpen 5 dager uka, mandag til fredag klokken ni til 16. Dette er kjernetiden, men det kan være stor sannsynlighet for å treffe dem der på andre tidspunkter også. De er innforstått med at dette ikke blir en ni til fire jobb.

Torsdag er satt av til herrer, da satser de på drop- in mellom ni og 18. Dessuten utfører de hår og make-up for spesielle anledninger, og kan røpe at de allerede på lørdag tar imot en brud som skal ordne seg til den store dagen.

Det er allerede flere frisørsalonger i bygda, men de bekymrer seg egentlig ikke for kundegrunnlaget.

-Vi regner med å få nok å gjøre, sier Beate Holten. Begge har faste kunder som har sagt at de vil følge oss. Dessuten ser vi at det blir en del frafall av frisører etter hvert. I løpet av de neste fem årene vil nok mange av de som holder på nå gå av med pensjon. Vi synes dette er rett tidspunkt å starte opp på.

Damene utfører farging og klipp av hår, men også stell av bryn og klipping av skjegg. Foreløpig har de ikke lagt opp til å kunne ta permanent, men det er under vurdering.

En annen ting som er planlagt er online booking. Per i dag må kundene ringe for å bestille time, men i løpet av et år regner de med å ha et online bookingsystem oppe og går.

-Gleder oss

Vi hadde ingen ting da vi starte opp, sier Beate Holten. Det vil si, jeg hadde saksesettet mitt. Det vil si at beholdningen besto av fire sakser, ler hun.

Både tid og penger er investert i å bygge salongen opp fra grunnen. det meste av pengene er lagt igjen i bygda. De har vært bevisst på å bruke lokale håndverkere og butikker der det har vært mulig. Spesialutstyr har de naturlig nok måttet kjøpe hos andre.

De innrømmer at alt arbeidet har vært slitsomt til tider. De er enige om at de har ikke tid til å bli sjuke nå. Det får de i så fall ta igjen i jula.

-Det blir godt å få litt mer normale arbeidsdager igjen, mener Linda Aamodt. Det skal bli kjekt å få se litt mer av dem hjemme.

-Ta igjen litt hjemme, mener du vel, ler Holten. Med tre unger blir er det nok å gjøre på hjemmefronten også. To av dem er i tenårene da, så de ser hun ikke så mye til uansett, ler hun.

Nå er de motiverte til å åpne dørene til splitter nye Salong In i Miljøgata.

Mens vi sitter og prater stikker en kunde innom for å slå av en prat. Han skryter av lokalene, og synes det er blitt veldig fint. Hårklippen har fått vente til salongen åpner, forteller han, og lover å komme tilbake på mandag. Da vil han ha med seg blomster også. Damene smiler og ønsker velkommen tilbake.

-Vi gleder oss veldig til å møte nye og gamle kunder.

Powered by Labrador CMS