Formannskapsmøte i Rindal

El-Watch AS har fått utvidet sine lokaler i Rindal sentrum med flere kontorarbeidsplasser.

El-Watch AS utvider med flere kontor­plasser i Rindal

Publisert Sist oppdatert

El-Watch AS leier lokaler i Autobygget i Rindal sentrum, og det er Rindal kommune som er eier av bygget. For en tid siden tok El-Watch kontakt med kommunen for å se på mulighetene for å utvide leiearealet med flere kontorarbeidsplasser. Kostnaden for utvidelse av lokalene ble da beregnet til ca 100 000 kroner, som er innenfor rammene for det kommunedirektøren har myndighet til å avgjøre. Arbeidet med utvidelse av lokalene ble satt i gang.

Etter hvert kunne man se at budsjettrammen på ca 100.000 kroner ikke holdt. Samtidig ble det klart at omfanget av utbedringen ikke lå innenfor rammen av kommunedirektørens myndighet. De totale kostnadene ble etter hvert beregnet til ca 380.000 kroner inkludert moms.

Leieavtalen mellom Rindal kommune og El-Watch reguleres i henhold til kostnaden for utvidelsen, med en nedbetalingstid over 5 år.

Kommunedirektøren skriver i sin vurdering av saka at han ser det som meget positivt at El-Watch ønsker å utvide med flere kontorplasser. Det er et signal til Rindal kommune som blir meget godt mottatt. Av den grunn var det også viktig, når rammen i utgangpunktet var innenfor kommunedirektørens myndighet, å imøtekomme El-Watch på dette.

Arbeidet med de nye kontorarbeidsplassene er nå ferdigstilt, så det er ikke mulig å reversere prosessen. Det er likevel slik at kommunedirektøren ikke har myndighet til å iverksette en slik jobb, og det kreves et politisk vedtak i formannskapet eller kommunestyret.

Kommunedirektøren beklaget overfor formannskapet at denne saka ikke har kommet til dem tidligere. Han beklaget også at kalkylene som ble utarbeidet i forkant av prosjektet ikke var gode nok.

Ordfører Vibeke Langli har nylig besøkt El-Watch og sett de nye kontorlokalene. Hun kunne bekrefte at bedriften er fornøyd med løsningen. Hun ser det også som veldig positivt at El-Watch har valgt å utvide lokalene i Rindal.

Kjetil Løften (Sp) stilte spørsmål om hva slags forarbeid som var gjort når overskridelsen var så stor i forhold til den opprinnelige beregninga. Han presiserte at det ikke er summen han blir skremt av, men håndteringa av saka.

Ordfører Vibeke Langli sa at hun er enig i at utredninga skulle ha vært bedre.

– Slik vil vi ikke har det. Jeg regner med at dette ikke skjer flere ganger, sa hun.

Kommunedirektørens innstilling ble enstemmig vedtatt.

Powered by Labrador CMS