Odd Inge Kvernberg i Goupil modell G4

Grønn satsing hos Polaris Nordmøre

Publisert Sist oppdatert

Polaris Nordmøre med daglig leder Odd Inge Kvernberg i spissen omfavner nå det grønne skiftet med begge hender. Kvernberg satser både på bedriftsmarkedet med helelektriske nyttekjøretøy og privatmarkedet med EL-sykler og EL-motocrossykler for barn. I tillegg utvider Polaris med ny avdeling på Tiller i slutten av april.

Nyttekjøretøyene er av merket Goupil, en fransk produsent, og er den mest ambisiøse satsingen til Polaris.

– Goupil er heleid av Polaris, som kjøpte opp selskapet i 2011. Vi har derfor god støtte med både eier og produsent bak oss. I første omgang har vi tatt inn to demo-kjøretøy, forteller Kvernberg.

F.v. Anders Kjelås, Anders Moen, Hans Olav Hendset, Alf Ole Elshaug og Arild Elshaug for modellene G6 og G4 fra Goupil.

– Hydro Aluminium på Sunndalsøra har allerede et titalls Goupil-kjøretøyer som de bruker, og vi vil gjerne overta både salgs- og serviceavtaler med dem, sier Kvernberg som allerede har hatt samtaler med Hydro.

Grønne kommuner

Kvernberg forteller imidlertid om en bredere satsing enn bare det private næringsliv.

– Kommuner og fylkeskommuner har begynt å få et regelverk som sier at innen utgangen av 2023 skal alt fossilt byttes ut med EL. Surnadal, Rindal og Orkland kommune bør også begynne å tenke på om de kan ha behov for elektriske kjøretøy som skal gå lokalt, fortsetter Kvernberg som mer enn gjerne tar imot besøk for å vise frem hva de kan tilby.

Allerede neste uke får Polaris Nordmøre sjansen til å vise frem Goupil: – Neste uke skal Goupil-kjøretøyene til Trondheim kommune for prøvekjøring. Der all bydrift i Trondheim i dag i stor grad går på bensin og diesel, skal kommunen nå gå over til EL. Kjøretøyene er avgifts- og momsfri, registreres som vanlig EL-bil og alt man trenger er førerkort klasse B.

En slik satsing er som regel ikke gratis, og Kvernberg legger ikke skjul på at investeringen er betydelig.

– Vi har kjøpt opp et stort lager av EL-sykler av merket KTM. Disse koster penger, så vi er naturligvis avhengige av å få solgt. Men den som intet våger intet vinner!

F.v. Bjørn Moe, Ailin van Til, Odd Arne Negård og Jan Inge Langørgen viser frem EL-syklene fra KTM

– EL-syklene fra KTM er sykler av høyeste kvalitet og er prismessig innenfor rimelighetens grenser. I tillegg tilbyr vi disse elektriske motocrossyklene som kan brukes på de lokale crossbanene. Dette er sykler uten støy, uten eksos, uten service og uten motordeler som kan gå i stykker, sier Kvernberg, som lar spørsmålet om motocross uten lyd er gøy være opp til den enkelte å vurdere.

Leder vei

At debatten rundt det grønne skiftet pågår har også Odd Inge fått med seg, uten at det utgjør noe hinder.

– Vi skal være «frammi skoa». Vi ønsker å være ledende innen det grønne skiftet og være med på overgangen fra fossilt til strøm. Men det er samtidig viktig å understreke at vi på ingen måte slutter å selge det vi allerede har i sortimentet. Dette er kun et fullverdig, grønt supplement.

Det skal også nevnes at Polaris jobber med utvikling av både ATV og snøscooter med batteri som vil komme på markedet etter hvert.

Fortsetter å vokse

Til slutt kan Kvernberg fortelle at Polaris Nordmøre fortsetter å vokse. I tillegg til hovedkontor i Rindal og avdeling på Berkåk, åpner Polaris ny avdeling på Tiller i Trondheim i slutten av april.

– Der skal vi føre de samme varene som vi har på de eksisterende avdelingene. Vi har allerede ansatt to personer og er i gang med å ansette flere.

– Vi skal satse, og så langt er det bare positive tilbakemeldinger. Så vi føler oss velkomne, avslutter Kvernberg.

Powered by Labrador CMS