Pressemelding:

MOT til å glede i hverdagen

Tirsdag 23. november Årets nasjonale gledesdag Hvert år arrangeres MOT til å glede-dagen.

Denne dagen har vi alle et felles mål: Spre glede! Rindal skole er en MOT-skole, og skal selvsagt markere MOT til å glede- dagen i år igjen. Elevene på ungdomsskolen har kommet med ønsker om hva de blir glade av, og hvordan de vil glede andre. Vi vil markere dagen med ekstra god stemning på kantina; feelgoodmusikk, dempet belysning og pizza. I andre pause blir det brownies, is og kahootkonkurranser.. Elevene skal også hjelpe til med å spre gledesbudskapet videre til de utenom skolen. Vi gleder oss.

- MOT til å glede-dagen handler om å ha MOT til å bry seg om andre.

Vi håper at dagen også vil bli markert av alle. Håper at MANGE vil GLEDE noen, og blir GLEDET i dag. Og det viktigste stikkordet for ”MOT til å glede-dagen” er: TENK ENKELT.

Det kan være alt fra å sende en hyggelig tekstmelding til foreldrene dine, lage vafler til en god klassekamerat, gi en ekstra oppmerksomhet til bussjåføren som kjører trygt til skolen hver dag, eller si takk til naboen som henter posten når du er borte.Det trenger ikke være mer avansert enn det!

Vis takknemlighet, vær raus med komplimenter og ros. Men husk også å vær raus med deg selv! Når var sist du gledet deg selv med noe hyggelig? Når var sist du sa noe fint til deg selv? Dagen i dag handler også om å ta vare på seg selv, for å kunne ta vare på andre.

MOT tror at nøkkelen til et varmere og tryggere samfunn er robuste ungdommer, som inkluderer alle. MOT oppfordrer derfor til å ha ekstra fokus på å sørge for at ALLE er inkludert ved å kanskje gå litt utenfor komfortsonen.

- Det enkleste er kanskje å glede bestevenninnen eller et familiemedlem, men jeg vil oppfordre alle til å tenke litt utenfor boksen under årets MOT til å glede-dag. Kjenner du noen som sitter alene og som ikke har et så stort nettverk rundt seg, så er det akkurat dem du skal huske på i dag. Ha litt ekstra fokus på å si hei, gi et smil, en tommel opp og kanskje til og med en klem til noen som trenger det. Det kan kreve litt ekstra MOT, men glede smitter og verdien til sammen blir veldig stor.

Gled noen du også, så skaper vi årets varmeste dag! Gjerne tagg med #MOTRindal og #MOTtilåglede

Kort informasjon om MOT og MOT til å glede-dagen:

• MOT til å glede-dagen har blitt arrangert siden 2004

• MOT styrker ungdoms robusthet og mot gjennom livsmestringsprogram i skolen

• Viktigste innsatsområde er MOTs program i ungdomsskolen og videregående skole.

• Nesten 70 000 ungdommer har MOT på skolen i dag

• MOTs dokumenterte resultater er mindre hyppig mobbing, færre ungdom uten en eneste venn, mindre psykiske vansker og mindre hyppig rusmisbruk.

Rindal skole gjentar suksessen med digital julekalender på Trollheimsporten. Her vil vi presentere hva vi holder på med på skolen. MOT har en egen luke der dere vil se bilder fra MOT til å glede dagen og andre MOTske timer vi har. ♥♥♥

Anne Forsberg Røen, MOT koordinator og MOT Coach

Powered by Labrador CMS