En knippe av revygjengen. Bakerst fra venstre Lasse Løfaldli, Ragnhild Mogstad, Olav Mogstad og Vidar Humberset. Foran Gøran Bolme, Camilla Hyttebakk, Kirsten Marie Nordvik, Jannicke Stenberg Vestad og Gunn Elin Røen

Ny Svarrabærje-revy på trappene

Svarrabærje Teaterlag er i disse dager i startgropa med øving til ny revy med premiere i mars, i år med et forholdsvis ungt ensemble.

Publisert Sist oppdatert

Rollene er stort sett fordelt, og revygjengen er i gang med gjennomlesning av tekstene da vi er innom øvingen lørdag ettermiddag. For skuespillerne og instruktør Gøran Bolme er det første møte med tekstene til årets revy.

Leder i Svarrabærje Teaterlag, Camilla Hyttebakk er fornøyd med rekrutteringen.

Ragnhild Mogstad og Vidar Humberset. Øysten Lysø nederst til venstre

-Tidligere om årene har vi måtte pushe på for å få med folk på revy. I år er det flere som har tatt kontakt og har lyst til å bidra både som skuespillere, tekstforfattere og annet. Mange av dem er ungdommer. En del har lite sceneerfaring, men tar det igjen med talent, mener teaterlederen. At ulike aldergrupper er representert i alle ledd, er absolutt et pluss. Det gir mer bredde i tekstene og i humoren.

-Det er stas når folk tar kontakt og har ideer og tekster de vil bidra med. Det blir ikke nødvendigvis plass til alt i denne revyen, men noe kan spares til senere. Det er kjekt å ha tekster på lur.

Ressurssterke krefter som er med på alt, gjør jobbene lettere for taterlagssjefen.

-Jeg er vant til å bruke mye tid på å sy kostymer, men i år har vi med både habile syere, skribenter og malere, sier hun.

Unger krefter i sving på leseprøve. Fra venstre Øystein Lysø og Håkon Paulsen

Krysser fingrene for koronafri revy

Øvingene har de valgt å gjøre så koronavennlig som mulig ved å dele opp øvingsøktene i grupper, slik at så få som mulig møtes samtidig.

Nå er de spente på hvordan koronasituasjonen utvikler seg framover. Får de åpne for fulle saler når teppet gå opp for premieren 17. mars?

Aktørene bør også holde seg friske i revyhelga.

Håkon Paulsen og Øystein Lysø konfererer med instruktør Gøran Bolme

-Vi skulle egentlig hatt korona nå så hadde vi gjort det fra oss, spøker revygjengen.

Ny start

Hyttebakk er glad for å ha fått Gøran Bolme med på laget som instruktør.

-Gøran er veldig dyktig, han ser med en gang hva som fungerer og ikke, og hva som trengs for å få det til.

Vidar Humberset og Jannicke Stenberg Vestad i gang med første gjennomkjøring av dialog. Instruktør Gøran Bolme til høyre

-Nå føler vi at vi ligger i startgropa for nye tider for teaterlaget, sier Hyttebakk.

Det ser ut som om framtida for teaterlivet i Surnadal er sikret. Unge krefter står klare ril å ta over stafettpinnen. Den yngste deltakeren i årets revy er 14 år.

-Det er mye talentfull ungdom, slår Camilla Hyttebakk fast. Det er framtida vår, dette.

Forestillinger blir 17., 18. og 19. mars

Tor Gjeldnes
Powered by Labrador CMS