Premiere 19. november:

Gøran Bolme sammen med veteranen Maren Larsen.
Gøran Bolme sammen med veteranen Maren Larsen.

Heittgjort: Revy- og teaterminner

Til neste helg slår vi til med minner frå mange tiår med revy og teaterliv på scena

Publisert Sist oppdatert

Jeg er fullstendig klar over at jeg er inhabil i denne sammenhengen, men til tross for det tenkte jeg at jeg skulle beskrive opplevelsen min frem til den ferdige revyen Heittgjort (og bokprosjektet) som dere skal få være med på fredag 19. og lørdag 20. november. Jeg ble spurt om å være med å holde i litt tråder for denne gjengen her tidlig i vår, ikke visste jeg hva dette innebar, men som jamenneske takket jeg ja til dette. Heldigvis skulle ikke jeg på noen måte gjøre dette alene, men sammen med de kreative og staute karene; Ingebrigt Røen og Gøran Bolme.

Hva er Heittgjort, eller nærmere bestemt Heittgjort på Stusse som det heter egentlig? Jeg har fått denne matrett forklart utallige ganger. Styrkår har brukt mye tid på å forklare meg dette. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg gleder meg til å smake på denne merkelige oppvarmede matrett fra gammeltiden på premierekvelden i Surnadal kulturhus. Bondekvinnelaget sørger for en smaksprøve for de som ønsker det. Helt gratis.

Over til revyen. På scena får dere nå se en del «gamle stjerner» som skal vise at de fortsatt har teken på publikum. Ut fra det jeg ser, så kan de vise seg frem med god innlevelse, noe som tyder på at dere kan forvente å bli dratt inn i en verden av merkelige hendelser. Det har vært en del humper i veien før vi er kommet dit vi er i dag. Dette er hva som møtte meg når jeg kom på øving i dag:

Men hvis noen tror at et par krykker kan stoppe en slik gjeng, så tar dere veldig feil. Her er det kreativitet, engasjement, diskusjoner og ikke minst talenter som gjelder. Her er bare fåtallet unnselin’. De aller fleste stikker seg frem og har meninger. Her ser dere et snev av kaos fra scena:

Det er blåst liv i gamle revyviser, og det er ikke noe tvil om at de står seg godt. Ingebrigt Røen har et storveies til pengeproblem og lurer: «Hvorfor stenger de så tidlig borti banka?» Det kan vi undres på, og med dagens stengetid i banken, så kan man si at visa er like aktuelle i dag som for flere tiår siden. Kanskje noen av visene passer bedre i dag enn andre? Ja ikke vet jeg……. Hva med prostatablues og Oppgigard? Regulering av sentrumsplana osv. Ja som rindaling kan jeg undres på om livet i Surnadal egentlig går fremover eller om den går i loop??

Ingebrigt Røen har loset oss gjennom mange øvinger og med stø hånd. Han er for flat struktur i de fleste sammenhenger, til tross for at Gøran Bolme har utnevnt seg selv til instruktørlærling i denne sammenhengen. Begge karene blir å finne på scena i tillegg. Selv er jeg blitt mer som et vedheng på disse to, da jeg ikke engang har gjort forsøk på å komme i instruksjonslære. Men kan bidra med andre ting….. en hjelpende hånd f.eks.

Jeg har også vært heldig å få deltatt på mange trefninger sammen med veteraner som Øyvind Holte, Styrkår Brørs, Johnse Sættem med flere. De har mange gode historier og forteller gode historier som ikke står i noen bokform. På møtene som har vært har det vært alt fra allsang, knallharde diskusjoner og gode fortelleringer. Jeg må innrømme både frustrasjon, latter og engasjement som har smittet over. Noen av disse historiene vil blir fortalt fra scena av forfatteren selv, Styrkår Brørs, andre blir å finne i boka du kan få kjøpt. Han vil få selskap av Svein Sæter som kveldens konferansier.

Styrkår er mer som den syvende far i huset, så vi kunne hatt han i hornet på veggen, men det får bli neste gang.

Styrkår Brørs.
Styrkår Brørs.

Dere som har vært på revyer tidligere vet at rindalinger må være nevnt. For meg som er bosatt i Rindal, så stiller jeg meg uforstående til mye av dette naturligvis, men kan ikke unngå å le av Øyvind Holte som driv å ståka med gamle Landsemski, eller visa som beskriver pornoindustriens manglende innpass på Samvirkelaget i Rindal. Men nå har vi også fått internett altså, så nå gjør det ikke så mye om øverste hylla på butikken er tom.

ANNONSE:

Kjøp billetter her

Jeg gleder meg til å se dere på Surnadal kulturhus fredag 19. november og/eller lørdag 20. november, begge kvelder kl 1900.

Powered by Labrador CMS