Kommuneoverlegen i Rindal melder:

Mari Wold

Statusoppdatering for Rindal per 2. februar

Med de nye reglene, er det ikke lenger mulig å ha full oversikt over totalt antall smittede dag for dag, og det er heller ikke så lett å skille på hvem som har positiv PCR og hvem som har positiv hjemmetest. Noen har begge deler, og da kan man risikere at de telles dobbelt opp.

Det er viktig at de som har positiv hjemmetest registrerer seg på https://pasient.remin.no/

For at vi skal kunne ha nytte av dette på best mulig måte, er det viktig å legge inn rett navn, personnummer, telefonnummer, dato for symptomdebut og dato for positiv hjemmetest. Du trenger ikke å legge inn de øvrige i din husstand som nærkontakter. Nærkontakter som blir smittet må legges inn på det tidspunktet de får positiv hjemmetest.

Så langt denne uken, har vi ca 30 smittede. 1/3 har fått positiv PCR, mens resten enten venter på svar, eller de ikke trenger bekreftende PCR. Det er en treghet i rapporteringen fra mikrobiologen, derfor er det ikke det samme antallet på VGs oversikt. Slik vil det være i større grad nå.

Det vi er mest opptatt av nå er å holde hjulene i gang med tanke på sykefravær som er i ferd med å øke. Vi ser at smitten kommer inn med barna, og da er det nærmest uunngåelig at foreldre ikke blir smittet. Dermed blir det en rask vekst i antallet smittede totalt. Det er fortsatt viktig at ikke alle blir smittet samtidig, slik at vi greier å holde hjulene i gang innen de ulike etatene. I små kommuner, er det få personer å ta av, og dermed sårbart når sykefraværet blir stort. Så langt går det rundt, men det skal ikke mye til før det blir krevende å holde barnehager åpne, og å holde et godt undervisningsopplegg på skole. Men slik må vi finne oss i at vil det være en periode nå.

Jeg vil sterkt anbefale at barn holdes hjemme og testes ved symptomer, selv vage symptomer, og særlig om man har smitte innad i husstanden sin.

Nasjonale myndigheter anbefaler at husstandsmedlemmer og tilsvarende nære av en bekreftet smittet bruker munnbind innendørs på offentlige steder og unngår store sammenkomster og arrangementer i 10 døgn etter nærkontakten. I tillegg til å følge med på symptomer under hele testperioden. Ved symptomer bør man holde seg hjemme og teste seg

(Denne anbefalingen gjelder ikke for barn og unge over 12 år når de er på skolen)

Powered by Labrador CMS