Rindal kommune melder:

Mari Wold
Mari Wold

En oppfordring fra kommune­overlegen

Publisert Sist oppdatert

Vi går inn mot ei helg hvor det blant annet arrangeres konfirmasjoner og fotballcuper.

Det er et stort smittepress i Trøndelag nå, og jeg vil igjen minne om at man holder seg hjemme og tester seg når man er syke. I tillegg skal meteren opprettholdes. Bruk munnbind der det er stor trengsel av folk, og det ikke er mulig å opprettholde avstand. Vær gjerne ute, da er smitterisikoen mye mindre!

Risikoen for å bli smittet er nå større enn noen gang, spesielt høy er risikoen blant barn og unge voksne. Selv med en` vaksinedose ser man at mange blir smittet. Det forekommer også smitte hos fullvaksinerte, men da er det stort sett smitte mellom husstandsmedlemmer.

De som er fullvaksinerte og får symptomer på luftveisinfeksjon som hoste, sår hals, feber, nesetetthet, skal også teste seg. I noen tilfeller bør også fullvaksinerte som er nærkontakt til smittet, teste seg. Det gjelder også for personer som har hatt covid-19 for mellom 3 og 12 måneder siden.

Vi har en høy vaksinedekning i Rindal, men det er fortsatt mange i samfunnet som ikke er fullvaksinerte, og det er mange sårbare grupper som dessverre ikke har oppnådd god nok beskyttelse av to vaksinedoser. Dette er personer som har levd i isolasjon og frykt svært lenge, og må fortsatt være veldig forsiktige. Disse vil trenge ytterligere vaksinedose (r). Vi vil komme ut med mer info til denne gruppen om kort tid.