Jul i Rindal - over all forventning

Starten på adventstida ble markert i Rindal sentrum lørdag, uten snø denne gangen, men været var fint og julestemning ble det. Folk strømmet til både julemarkedet og den tradisjonelle julegrantenninga.

Publisert Sist oppdatert

Trollheimsporten tok turen innom julemarkedet på slutten av dagen. Handelen hadde roet seg, men selgerne bodene kunne fortelle at det hadde vært mye folk og god omsetning.

Bjørn Børset og Monica Moen Kvendset fra Lia gard var nesten utsolgt.
Birger Bakken og Bodil Korshamn i boden til Ullkorga.
Elin Helgetun var på plass med Bians honning.
Ole Trygve Foseide møtte helt tilfeldig disse Anne-damene som var svært fotovillige! Anne Østeggen, Anne Norli, Anne Melby og Anne Forsberg Røen.
Rett før julegrantenninga begynte det å tømmes for folk rundt bodene.

Foto og julebakst

Vi var innom galleri Vestheim, der Eli Solvik selger fotografier og mange andre produkter. Her var det noe for en hver smak, og mange gode julegavetips.

Myllårommet fra Surnadal hadde også fått plass inne i galleriet, med salg av julebakst.

Koselig utenfor galleri Vestheim.
Eli Solvik hadde besøk av Lailia Haugen fra Myllårommet i galleriet.
I tillegg til fotografier selger Eli Solvik blant annet kalendere, puslespill og bildelotto med egne motiver, og kopper med gamle idrettslagslogoer på.

Kopper og glassbrikker ble revet bort

På Dalalåven var det fortsatt folk innom. Inga Dalsegg var strålende fornøyd med arrangementet. Det var færre markedsboder i år enn tidligere, sa hun, for det var flere julemarkeder som ble arrangert på samme dag. Likevel hadde det gått i ett hele dagen. Allerede en halvtime før åpning var det kø av folk som sto og venta på ei av salgsbodene utenfor.

Selv hadde Inga solgt mengder av kopper og glassbrikker med julemotiv. Kvelden før ble hun ferdig med sitt nye sparktrykk. Hun rakk å male noen av trykkene, men hun rakk ikke å ramme dem inn. Det nye vintermotivet ble veldig godt mottatt, og det ble solgt flere trykk, både av de som var malt og de som er i svart/hvitt.

Koppene til Inga Dalsegg er populære julegaver.
Stort utvalg av motiver.
Det nye sparktrykket er så ferskt at det ikke er rammet inn enda, men mange er allerede solgt.

Unike gaver til jegere og hestefolk

På Dalalåven hadde også Margit Langli Wiik fått plass med mange av sine produkter. Nyheten fra henne i år er malerier og trykk. Hun hadde også med mange av sine tradisjonelle produkter, blant annet glass med inngravert tekst og motiver. De fleste av glassene er fra Hadeland glassverk, og alle er av skikkelig god kvalitet, kunne hun fortelle. Hun har blant annet laget glass med tekst og motiv for jegere, og det samme for hestefolk.

Margit Langli Wiik maler bilder og lager trykk av dem.
Glass med jegermotiv og tekst.
Flere artige gavetips fra Magit Langli Wiik, og Inga Dalsegg sine juleprodukter i bakgrunnen.

Julegrana ble tent

Til slutt ble det tradisjonell julegrantenning, med stemningsfull julemusikk av Blæst'n, gang rundt juletreet og nisser med pakker til barna.

Blæst'n spilte julesanger...
...og det ble nesten tre ringer rundt treet.
Nissene hadde visst vært på besøk hos iTrollheimen.
Det var mange som ville ha pakke av nissen.
Powered by Labrador CMS