Hannjerv på 14 kg felt i området Hølstoen i Rindal onsdag 9. februar.

Jerv felt i Rindal

Publisert

Onsdag ble det felt en voksen hannjerv på 14 kilo i området Hølstoen i Rindal. Jerven ble felt under åtejakt, opplyser Lars Olav Lund i Statens naturoppsyn. Han kan fortelle at det tidligere bare har vært felt en jerv på lisensjakt i Rindal. Det var i 2008, og den gangen var det på nordsida av kommunen.

Lisensfellingsperioden for jerv starta 10. september, og Rindal hører til under område 3 i rovviltregion 6, hvor det tidligere er felt fire jerver i Oppdal, en i Holtålen, en i Rennebu og en i Midtre Gauldal. Simon Heier ved Statsforvalteren i Trøndelag opplyser at det nå er fire dyr igjen på kvoten i det aktuelle området. Lisensfellingsperioden for jerv avsluttes 15. februar.

Krav til lisensfelling av jerv (fra Statsforvalterens nettsider):

• Jakt på jerv krever lisens. Jeger registrerer seg via internett på jegerregisteret.no.
• Jakt på jerv krever grunneiers tillatelse.
• Det er lov å benytte både hagle og rifle ved felling av jerv. Dersom rifle benyttes, kreves det at du benytter ammunisjon med en anslagsenergi på minimum 980 joule (100 kgm) på 100 m avstand. Det er kun tillatt å bruke ammunisjon med ekspanderende prosjektil (blyspiss, hullspiss og lignende). Kravet til anslagsenergi tilsier bruk av minimum riflekaliber 222 Rem.
• Skyteprøve for storviltjakt må være avlagt for jaktåret 2019/2020 dersom felling skal utøves med rifle.
• Lisensfellingen omfatter også områder vernet etter naturmangfoldloven der vernebestemmelsene åpner for dette eller der forvaltningsmyndigheten har gitt nødvendig dispensasjon. Oppføring av jervebåser, buer og etablering av åter kan være regulert av vernebestemmelser, kontakt derfor forvaltningsmyndigheten dersom du ønsker å jakte i et verneområde.

Powered by Labrador CMS