Ei i keeperdrakt og to i vanlige spillerdrakter
Jorunn Merete Kvande, Kristi Fugelsøy og Hanne Moen Fiske fornøyde med søndagens kamp

Seier på hjemmebane

Søndag hadde Surnadal sitt damelag besøk av Alvdal/Tynset. Det var en kamp de hadde håp om å vinne, og damene storspilte og kunne glede seg over poengene som kan få de til å fortsette i fjerdedivisjonen også neste år.

Publisert

Surnadal stilte med bare én målvakt og med hele tretten utespillere. Laget bestod av Jorunn Merete Kvande, Kine Bjørseth, Hanne Moen Fiske, Synne Kvendset Fiske, Hedda Forslund, Hildegunn Henden Dalsegg, Edel Therese Karlsen, Iselin Henden Dalsegg, Synne Lie-Fjeldvær, Kristin Hilstad Garte, Guro Sletnes, Ingrid Almhjell-Ims, Kristi Fugelsøy og Hanne Dønnem.

Første omgang

De første minuttene spilte de jevnt, men Surnadal begynte snart å dra ifra. Ved halvspilt omgang var stillingen 8-5 til hjemmelaget.

Resten av omgangen hadde Surnadal full kontroll hvor de fikk inn ti mål, mens motstanderne fikk inn fem.

Det raste inn med mål for hjemmelaget, mens buret vårt så og si var stengt. Jorunn Merete redda et to-tre baller på rad. Da stillingen var 12-8, fikk hun ballen midt i skallen fra et steinhardt langskudd.

Det ble en liten "ta seg innatt"-pause, før de satte igang spillet igjen, og hun fortsatte å holde buret nesten fritt for mål.

Pauseresultatet ble dermed intet mindre enn en åttemålsledelse til Surnadal med 18-10.

Andre omgang

Lagene startet jevnt. Surnadal fikk to to-minuttere på 17 sekunder i det niende spilleminutt. Mens Hanne, Kine, Kristin og Synne spilte med fire utespillere mot seks, klarte hjemmelaget å ikke slippe inn mål, mens de fikk inn ett selv! Da Kristin satte inn Surnadal sitt 23. mål i det tiende spilleminuttet, hadde Alvdal/Tynset fått sitt femtende, så ledelsen var fortsatt like stor som i pausen.

Tøff kvartett. Nesten to minutter spill med fire spillere mot seks resulterte til ett mål ekstra i målforskjell.

Hanne Dønnem, Hedda og Ingrid satte inn tre mål til, og målforskjellen økte til elleve mål da stillingen ble 26-15. Bortelaget svarte med å få inn seks mål på under sju minutter.

Men det ble for mye å hente inn igjen for gjestene. Det var både blokking av langskudd av Hanne Moen Fiske, og Hedda og Kine fikk inn et mål hver før gjestene fikk inn kampens to siste scoringer.

Jorunn Merete stod veldig bra i mål. Hun redda mange før hun fikk den steinharde ballen midt i skallen i første omgang, og fortsatte like godt. Undertegnede falt av på rekningen på rundt 14 redninger, og siste redningen var helt ned i venstre hjørne i siste sekund, og Surnadal kunne glede seg stort over en femmålsseier i Surnadal idrettshall med resultatet 28-23.

Tro på de siste kampene

Trollheimsporten tar en prat med Jorunn Merete Kvande, Kristi Fugelsøy og Hanne Moen Fiske etter kampen.

–Vi begynner å bli samspilte, og det er artig og vi klarer å holde motet oppe og det er så bra for vi hadde så veldig troen på denne kampen her. Og det er litt skummelt egentlig fordi det er litt prestasjonsangst for vi prøve å beholde plassen vår i fjerdedivisjon. Så vi må vinne en del av de kampene vi har igjen, sier Hanne og fortsetter:

–Vi snakket om det i pausen at nå må vi ikke falle ned selv om vi leder. Vi klarte det godt og jeg har tro på at vi klarer å beholde plassen vår i fjerdedivisjon fortsetter det slik som dette.

Kristi er også veldig fornøyd med laginnsatsen, og følte de fikk til å spille som et lag med god flyt hvor de spilte hverandre gode.

–Og så hadde vi en fordel med at de bare hadde to innbyttere også, og vi var 14 tilsammen.

–Dette var en virkelig "gævv" kamp. Vi spilte kjempebra både fram og bak, sier Jorunn Merete.

–Og bra keeperspill, avbryter Hanne og roser lagvenninnen.

–Det var kjempegøy, virkelig. Det klaffet alt i dag, fortsetter Jorunn Merete.

–Vi falt heldigvis ikke ned. Vi har brukt å gjort det. Nå holdt vi flyten hele kampen, og det er godt, smiler den fornøyde målvakta.

Spilte hverandre gode

Trener Roar Bævre var også fornøyd med kampen:

–Spesielt førsteomgangen var meget bra og første halvdelen av andreomgangen var bra. De ble litt stressa midt i andreomgangen da vi begynte å spille litt én og én og ta raske avslutninger, men ellers synes jeg de spilte veldig bra.

Han syntes at keeperen spilte godt og at alle bidro.

–Det var bra spill av alle, i førsteomgangen var det kjempebra. Det fungerte godt, de yngste og de eldste sammen, de satte fart og gjorde hverandre gode. Det var meget bra.

Siste innspurt

Surnadal har fem kamper igjen denne sesongen. Det blir spennende om de klarer å beholde plassen i fjerdevisjonen til neste sesong, men det er ennå fullt mulig. Så det blir spennende å følge med på siste innspurt.

De to neste kampene blir på hjemmebane allerede nå på lørdag og søndag.