Pressemelding fra KNT

Innerdalshytta ligger i frodige Innerdalen.
Innerdalshytta ligger i frodige Innerdalen.

I dag åpner Kristiansund og Nordmøre Turistforening de betjente hyttene

Tradisjonen tro åpner Kristiansund og Nordmøre Turistforening (KNT) de fire betjente hyttene på St.Hansaften. Todalshytta har vært åpen en stund, mens både på Aursjøhytta, Innerdalshytta og Vangshaugen blir det full åpning i dag.

Håper på rekordsommer

Mye tyder på at et blir mange som velger fjellet som feriemål i sommer. Det har allerede vært stor pågang på KNT sine selvbetjente hytter, og særlig på Fjordruta som har vært snøfri i flere uker. Dette lover bra for de betjente hyttene, som i tillegg til overnatting, også serverer mat til sultne fjellturister.

– Hvis været spiller på lag, kan dette bli den beste sommeren vi har hatt, tror daglig leder i KNT Roar Halten.

Alt ligger til rette for at fjellheimen i Norge blir mye brukt i år. Mange har nyoppdaget Norge som feriemål, og det kombinert med usikkerheten rundt pass og flyplassene i Europa, gjør at årets sommersesong kan bli svært god, tror Halten.

Ny bestyrer på KNT Vangshaugen

I Grødalen i Sunndal er stemningen spesielt spent i år. Kirsti Edøy er bestyrer på en fjellstue for første gang og går med store forventninger etter å ha gjort drømmen til virkelighet. Edøy har store planer for Vangshaugen, og gleder seg til å vise fram denne historiske hytta for fjellturisten.

Kirsti Edøy
Kirsti Edøy

Den betjente sesongen går i hovedgrunn fra St.Hans til 31. august. Det er mange av de betjente hyttene i DNT-systemet som har åpent i dette tidsrommet. Etter 1. september blir de hyttene som stenger for betjent drift, åpen for selvbetjening.

KNT sine betjente hytter:

Todalshytta
Bailldager og fiske etter storlaksen. Todalshytta har mye variert å by på i sitt nærområde. Et fint utgangspunkt, der du kan kombinere overnatting med et godt måltid, for så og gå over til Innerdalshytta. Arve Evensen er bestyrer. Han er en lidenskapelig fisker som brenner for fluefiske i elva Toåa.

Innerdalshytta
I Norges vakreste dal ligger Innerdalshytta nær foten av Innerdalstårnet. Turmålene er mange i Innerdalen. Norges vakreste utsikt finner du på turen til Bjøråskaret og du kan se denne storslåtte dalen fra en litt annen kant. Bestyrer Arve Husby har sitt andre år som bestyrer, og gleder seg til å vise fram blant annet nyoppussede soverom.

Vangshaugen
Idylliske Vangshaugen ligger ved Storvatnet i Grødalen. Maten og opplevelsen er noe helt for seg selg. Særlig kjent for sin gode "græt og bakkels". På Vangshaugen har en spent bestyrerinne Kirsti Edøy gjort alt for å forberede sin første sesong som ny husfrue på Vangshaugen.

Aursjøhytta
Den spektakulære Aursjøveien er for mange utgangspunktet til Aursjøhytta. Fjellområdene rundt hytta er minst like oppsiktsvekkende. Her vandrer villreinen og nasjonalparken er tett på. Bestyrerne Yupin og Nils Johan er klar for å ta i mot mange turister i år.

Powered by Labrador CMS