Erik Kårvatn lå rett bak ledende Helge Langen ut på den første runden, men i siste halvdel av løpet tok Erik ledelsen og vant.

Erik Kårvatn vant Trollheimsløpet

Søndag gikk det tradisjonelle Trollheimsløpet av stabelen i Rindal sentrum. Det var oppholdsvær og fin temperatur, så det ble en bra konkurransedag, selv om arrangøren nok hadde ønsket seg litt større deltakelse.

Trollheimsløpet har hatt svært god deltakelse i de to foregående åra med pandemi.

– Rindal IL var en av få arrangører som klarte å få gjennomført ganske mange idrettsarrangement under denne tida, og løping var en av de få idrettene hvor man kunne holde meteren, sier leder i Rindal IL friidrett Tor Jarle Bolme.

Nå er det alltid mye som foregår, så Trollheimsløpet har nok mistet noen potensielle deltakere på grunn av andre arrangement denne helga.

Marte Lien Johnsen (Byåsen IL) imponerte stort da hun løp inn til 22,56. Bare tre kvinner har løpt raskere siden løpet fikk ny trase i 1996, skriver Rindal IL på sin hjemmeside etter løpet.

Erik Kårvatn (Rindal IL) brukte 20,38, og vant klart foran Helge Langen (Rindal IL).

Hele ti løpere stilte i G15-16 år, og der vant Magnus Øyen i et sterkt felt.

Den offisielle resultatlista er lagt ut på Rindal IL sin hjemmeside.

Trimmerne var først ute.
De fire deltakerne i klassene 11-14 år startet samtidig.
De yngste løp 1 km, og det ble ikke stor spredning i feltet før de kom i mål. Lars Håkon Halle (Surnadal IL), G14, Odin Olsson Selnes (Lensvik IL), G14, Anna Børset (Rindal IL), J12, og Per Emil Røen (Surnadal IL), G11.
Det var ti deltakerne i klassen 15 - 16 år, som løp 3 km (1 runde). Magnus Øyen (Rindal IL) fikk straks ei luke til resten av feltet.
Tidlig i løpet ligger Sven Nevin (Strindheim IL ) som nr 2, foran Olav Fugelsøy (Rindal IL), Håkon Bøklep (Rindal IL), Aron Rodal Haugen (Rindal IL) og Kristian Hyttnes Sødal (Kyrksæterøra IL),
På vei inn mot stadion igjen har Magnus bare økt avstanden til de andre, og er først over målstreken.
Olav Fugelsøy (Rindal IL) krysset målstreken som nummer to, og Sven Nevin (Strindheim IL) på tredjeplass.
I junior/senior-klassen er det Erik Kårvatn og Helge Langen, begge Rindal IL, som sammen drar fra resten av feltet fra start.
Øystein Solligård (Svorkmo N.O.I.) ligger på tredjeplass i feltet tidlig i løpet, foran Sigmund Ofstad og Morten Svinsås fra Rindal IL. Marte Lien Johnsen fra Byåsen IL rett bak.
Øyvind Leiknes (Kyrksæterøra IL) foran Magnus Haugen (Svorkmo N.O.I.)
Nesten halvvegs i løpet er Helge Langen fortsatt i tet, med Erik Kårvatn rett bak.
Ole Arnold Sødal (Kyrksæterøra IL), Menn 40 - 49 år, foran Marte Lien Johnsen (Byåsen IL), Kvinner 21-39 år, Sigmund Ofstad (Rindal IL), Morten Svinsås (Rindal IL) og Andreas Svorkdal (Svorkmo N.O.I.), Menn 21- 39 år.
I løpet av den andre runden har Erik tatt ledelsen og dratt fra.
Erik Kårvatn først over målstreken, og vinner i klassen menn 21 - 39 år.
Marte Lien Johnsen (Byåsen IL) var raskeste kvinne, og vinner i klassen Kvinner 21 - 39 år.
Øyvind Leiknes (i grønn drakt) blir heiet fram av lagkamerater fra Kyrksæterøra IL. Rolf Karlsen (i orange) fra Hitra Løpeklubb vant sin klasse Menn over 70 år. Heidi Selnes (i rosa) fra Lensvik IL var eneste deltaker i klassen Kvinner 59 - 59 år.
Vinner i klassen Menn 21-39 år Erik Kårvatn i midten, flankert av Helge Langen på andreplass og Øystein Solligård på tredjeplass.
Morten Svinsås (t.v.) fikk en utmerkelse for å ha deltatt i Trollheimsløpet hele 30 ganger! Hagbart Vebostad fra Strindheim (t.h.) har deltatt 25 ganger.
Som alltid er det betryggende at Røde Kors er på plass. Vigdis Opøien og Richard Halgunset.