Tabelltoppen røk for SILs A-lag

5-0-tap mot Dahle

Surnadals A-lag herrer spilte søndag 4. serierunde borte mot Dahle, der kampen sto om tabelltoppen. Etter tre strake seire var Surnadal klare for en vanskelig bortekamp mot et lag som også startet serien med to seire og en uavgjort. Men Dahle ble for sterk for Surnadal denne gangen.

Publisert

Surnadal hadde noen spillere ute i dag, men Sindre Fiske var tilbake i troppen. Rundt 20 SIL-supportere hadde tatt turen til Dahle kunstgresspark.

Kampen startet med flere sjanser for hjemmelaget, 19 minutter ut i kampen fikk Sander Smevoll imidlertid til et godt skudd, men Dahles keeper reddet dessverre for bortelaget.

I det 28. minutt satte Dahles Jonas Frøner inn første mål etter innlegg fra Tobias Dahle.

Torstein Snekvik holdt godt unna etter flere sjanser fra Dahle-gutta. I det 35. minutt klarte imidlertid Jonas Frøner igjen å lure ballen i nettet, og etter 39 minutter scoret Dahle sitt tredje mål, denne gangen ved Tobias Larsen Lysø.

I minuttene før hvilen så det endelig ut til å gå veien for SIL. Frikk H. Talgø satte ballen rett i mål etter frispark, men scoringen ble avblåst for offside. Deretter fikk Surnadal en stor mulighet da Sindre H. Kvande kom igjennom, men lyktes ikke med å få foten på ballen.

Ved pause sto det hele 4-0 til Dahle etter at Tobias Larsen Lysø satte sitt andre mål etter 44 spilte minutter.

Seks minutter ut i andre omgang satte Henrik Rolland ballen i langhjørnet, via stolpen og inn. Lars Mogstad fikk det gule kortet i det 52. minutt.

Etter en times spilletid fikk Surnadal straffe etter at Sander Smevoll ble felt innenfor boksen. Andreas Dalsegg Sæter gikk frem for å ta den, men som i cup-kampen mot KBK brente Sæter straffen etter redning fra Dahles målvakt Bjørnar Husby. «Det er den dagen», beskriver SIL Fotball det selv på sin Facebookside.

Det ble ingen flere mål, og kampen endte 5-0 til hjemmelaget fra Kristiansund.