Surnadal/Søya/Todalen - Træff 1 - 4

Kaia Vikavoll, Agnes Vikavoll, Karen Grytskog Skralthaug og Beret Grytskog Skralthaug.
Kaia Vikavoll, Agnes Vikavoll, Karen Grytskog Skralthaug og Beret Grytskog Skralthaug.

Tvillingsøstre som gir alt for Surnadal

Publisert Sist oppdatert

J19 Surnadal/Søya/Todalen måtte se seg slått av ubeseirede Træff på Syltøran stadion søndag. De seiersvante moldenserne tok tak i kampen fra start, og gikk opp i ledelsen 1 - 0 på straffespark allerede i det 3. spilleminutt. Kvarteret ut i kampen utlignet Emilie Brøske Rønning til 1 - 1, men dette skulle vise seg å bli en for tøff oppgave for ungjentene fra Surnadal. Træff økte ledelsen til 2 - 1 i det 24. spilleminutt, og økte til 3 - 1 etter drøye halvtimen.

Hjemmelaget hang bra med etter hvilen, og spilte seg til et par gode sjanser. Det ble bare med nesten for Surnadal/Søya/Todalen, og i stedet var det gjestene som økte ledelsen til 4 - 1, som også ble sluttresultatet.

Etter fem spilte kamper står Surnadal/Søya/Todalen med tre poeng, og ligger på 6. plass på tabellen (av totalt åtte lag).

Neste kamp for J19 er førstkommende onsdag. Da er det lokaloppgjør mot Sunndal som venter på Syltøran. Deretter får jentene besøk av tidligere lagvenninner som byttet klubb før sesongen. For på lørdag venter nemlig KBK, og der spiller surnadalingene Andrea Naustbakk, Mia Settemsdal og Mari Aasbø Kvande. Etter seks kamper står KBK med 9 poeng, og ligger på 3. plass på tabellen.

Kaia Vikavoll i fint driv
Kaia Vikavoll i fint driv

To tvillingpar i blått og hvitt

Koronaen satte en stopper for seniorfotballen, og det er kun spillere under 20 år som får spille kamper. Fire seniorspillere i Surnadal får derfor ikke spille kampene, og i tillegg har laget mange på skadelisten.

Tvillingparene Kaia og Agnes Vikavoll og Karen og Beret Grytskog Skralthaug er bare 16 og 17 år gamle, men er likevel viktige brikker på et lag som består av spillere helt ned i 15-årsalderen.

Det er et ansvar tvillingparene tar på strak arm. Jentene er stabile fotballspillere som gir alt for laget sitt.

Kvartetten er ikke i tvil om at de har god nytte av å spille sammen med sin tvillingsøster.

- Vi kjenner hverandre ut og inn, og vet hva den andre tenker. Det er en fordel, sier jentene.

16-åringene Kaia og Agnes Vikavoll har spilt fotball hele livet, og har også samme favorittlag.

- Vi heier på Molde FK og Liverpool, så det er en sak vi er helt enige om. Vi er lik på det meste. Men Agnes blir fortere sur, og det går som oftest utover meg, smiler Kaia.

Karen og Beret Grytskog Skralthaug (17) spiller begge i forsvar, og sier de er like på det aller meste. Unntaket er favorittlag i engelsk fotball.

- Jeg heier på Arsenal, mens Beret er Liverpool-fan. Det kan by på utfordringer. Dessuten har Beret et høyere temperament, og er lett å erte på seg, smiler Karen.

Det er en påstand Beret ikke kjenner seg igjen i.

Karen Grytskog Skralthaug
Karen Grytskog Skralthaug

- Jeg er imponert over moralen til jentene

Til tross for tremålstapet sier hovedtrener Kjetil Rønning seg greit fornøyd med kampen mot Træff.

- Vi var fullstendig klar over at dette ville bli en tøff kamp. Jeg synes vi gjør mye bra til tider, selv om vi slipper inn noen enkle mål. I store deler av kampen hang vi bra med, og med marginene på vår side kunne vi fått et par mål til, sier Rønning.

Surnadal/Søya/Todalen har fått en tøff start på sesongen, men er ved godt mot.

- Når situasjonen ble som den ble, var vi forberedt på tøffe tak. Vi har et veldig ungt lag, og i tillegg er vi sterkt redusert med mange på skadelisten. Likevel vil jeg rose jentene for å vise veldig god moral. De møter opp på alle treninger, og stemningen i laget er god.

Karen og Beret Grytskog Skralthaug innrømmer at koronaperioden har vært tøff.

- Vi trener for å få spille flest mulig kamper, og vi innrømmer lett at det til tider har vært vanskelig å motivere seg. Innføring av J19-serien gjorde at vi klarte å holde motivasjonen oppe, sier tvillingsøstrene.

Rønning skjønner jentene godt.

- Det har vært mange opp- og nedturer i løpet av koronaen. Alle trener for å få spille kamp. Nå ble det heldigvis en løsning for våre yngste spillere, og det er vi selvsagt veldig glade for, sier han.

Se kampfakta her

Bildeserie: