Vegard Dønnem har signert for Kristiansund Ballklubb
Vegard Dønnem har signert for Kristiansund Ballklubb

- Jeg drømmer om å kunne leve av fotballen

Publisert

Vegard Dønnem (17) fra Surnadal har gått gradene gjennom utviklingsavdelingen i Kristiansund Ballklubb og via samlinger i regi av krets og fylke. 11 år gammel ble han en del av NEAS-akademiet i KBK, og har senere spilt på kretslag, bylag og fylkeslag. 14 år gammel deltok han på sin første trening på A-laget til Surnadal, og har vært en del av treningsgruppen siden den gang. Nå er han klar for nye utfordringer på rekruttlaget til eliteserieklubben KBK.

KBK hadde et ønske om å få Vegard i stallen ved overgang til videregående skole i fjor, men han bestemte seg for å vente litt til.

- Jeg ville være helt sikker før jeg tok avgjørelsen om å melde overgang. Surnadal har et veldig sterkt A-lag, og jeg utvikler meg godt ved å være en del av laget. Jeg får gode utfordringer på hver eneste trening, og setter stor pris på tilliten trener Webjørn Holten har vist meg disse årene, sier Dønnem.

Dønnem står med fire seniorkamper Surnadals A-lag.

Nå er overgangen til Kristiansund Ballklubb en realitet, og Vegard er klar for nye utfordringer i Nordmøres beste fotballklubb.

- Jeg har hatt noen møter med utviklingsleder Leo Totev i KBK, og er trygg på at jeg har gjort det riktige valget, sier Dønnem.

Totev sier til Trollheimsporten at klubben er svært godt fornøyd med nysigneringen.

- KBK er stolte over å ha signert Vegard Dønnem - en spiller vi har fulgt over tid gjennom NEAS-akademiet. Vegard er en pasningssikker spiller som kan bekle både roller som defensiv midtbane, indreløper og stopper. Han tilfører også laget vårt duell- og løpsstyrke, sier Totev.

Hybelliv ved Kristiansund stadion

KBKs rekruttlag spiller i nasjonal serie, og møter lag som Rosenborg, Bodø/Glimt, Brann, Tromsø, Lillestrøm, Molde og Vålerenga. Samtidig spiller de på KBK2 som har lag i 4. divisjon, i samme avdeling som Surnadal.

Vegard debuterte i den mørkeblå drakta forrige uke, hvor han fikk 30 minutter mot Aalesund i sesongens første kamp i den nasjonale serien. Kampen endte 2 – 0 i favør Aalesund. Fredag møtte de Rosenborg på hjemmebane, og KBK vant kampen 7 – 2. Her fikk surnadalingen 25 minutter på banen.

Dette var lagets siste kamp før sommerferien.

- Det er mye nytt å forholde seg til, men jeg har stor tro på at dette vil gå bra. Jeg har blitt tatt godt imot av klubben, og kjenner flere av spillerne fra før. Jeg er godt fornøyd med det jeg har presetert på banen så langt, og gleder jeg meg til fortsettelen, sier Dønnem.

Vegard flytter på hybel rett ved Kristiansund stadion, og skal etter all sannsynlighet starte som elev på vg2 tømrer på Kristiansund videregående skole.

17-åringen er spent på hybellivet, og tror det kan bli noen telefoner til mamma.

- Vaskemaskinen er ikke så enkel å forstå seg på, og jeg stiller heller ikke sterkt når det kommer til matlaging. Jeg håper det gjelder flere av hybelboerne, slik at vi kan samarbeide om noen måltider, ler Dønnem.

17-åringen fra Surnadal skal spille for Nordmøres beste fotballklubb
17-åringen fra Surnadal skal spille for Nordmøres beste fotballklubb

- Heldig som får sjansen

Midtbanespilleren fra Surnadal har høye ambisjoner på egne vegne, men er samtidig klar på at han må smøre seg med tålmodighet.

- På lang sikt er målet og drømmen å kunne leve av fotballen. På kort sikt er målet å få starte kamper for rekruttlaget. Med tid og stunder hadde det vært veldig artig å få noen treninger sammen med eliteserielaget. Er jeg heldig og jobber hardt, kan jeg kanskje om noen år få kommeulån til en klubb med lag i 2. eller 3. divisjon. Jeg tar ett steg av gangen, og føler meg veldig heldig og privilegert som får sjansen i KBK. Så vil tiden vise hvor langt jeg vil komme. Jeg skal i alle fall gjøre mitt beste for å nå målene mine, smiler han.

Vegard har tilbrakt svært mange timer på Syltøran stadion gjennom oppveksten, og sier at han helt sikkert vil savne hjembygda.

- Det er her alle kompisene mine bor, så det vil selvsagt bli et savn. Jeg skal forsøke å komme hjem så ofte jeg kan, og det er heldigvis ikke langt til Kristiansund, sier han.

I juni avsluttet Vegard som elev på vg1 bygg- og anleggsteknikk på Surnadal vidaregåande skole. Etter fullført vg2 tømrer på Kristiansund vidaregåande skole blir han svartruss. Russetida ønsker han å feire sammen med kompisene i Surnadal - hvis det blir praktisk mulig.

- Det er veldig usikkert om jeg får noe fritid som kan brukes på russefeiring. Men dersom jeg får det, ønsker jeg å være sammen med gjengen min i Surnadal. Men fotballen vil alltid bli prioritert først, så får en eventuell russefeiring bli en bonus, sier fotballtalentet fra Surnadal.