Surnadal kunne slippe jubel løs etter å ha blitt seriemestere 2021

Seriemestere!

Publisert Sist oppdatert

Med poeng mot Kristiansund, ville Surnadals 3. divisjonslag bli seriemestere og sikre kvalifisering til opprykk. Før søndagens toppoppgjør ledet Surnadal tabellen med sine 16 poeng. Kristiansund, med en kamp mindre spilt, hadde 12 poeng. Dermed var gjestene fra Kristiansund avhengig av seier over Surnadal for å fortsatt være med i kampen om tittelen som seriemestere.

På en våt og tung gressbane på Syltøran, var det Kristiansund som kom best i gang. I det 7. spilleminutt kom gjestene til en god sjanse, men Astrid Dammen Gjeldnes vartet opp med en kjemperedning.

Da kampen var 11 minutter gammel fikk Surnadal tildelt et hjørnespark, hvor Andrea Eide Naustbakk etter mye «klabb og babb» headet ballen i mål.

Surnadal var på hugget før pause, mens KBK på sin side produserte lite foran mål. Kun to minutter etter at Andrea sendte hjemmelaget opp i ledelsen, var det storesøster Alice Eide Naustbakk som driblet seg fint gjennom forsvaret og økte til 2 - 0.

Hjemmelaget var det beste laget før pause, og ledet fortjent etter de første 45 spilte minuttene.

KBK best etter pause

Kristiansund var langt bedre etter pausen, og presset Surnadal fra første spark på ballen. I det 52. spilleminutt kom reduseringen som lå i lufta. Sju minutter senere utlignet gjestene til 2 - 2 etter et perfekt slått hjørnespark av surnadaling Mia Settemsdal.

Det ble noen hektiske og svært spennende sluttminutter i plaskregnet på Syltøran. Kristiansund hadde flere store muligheter til å ta ledelsen, men forsvaret og en meget godt opplagt Dammen Gjeldnes i målet klarte å rydde opp.

Surnadal kunne til slutt slippe jubelen løs etter å ha tatt poenget som ga laget tittelen seriemestere 2021, og hardtsatsende Kristiansund må belage seg på nok en sesong i 3. divisjon.

Søstrene Alice og Andrea Eide Naustbakk scoret målene til Surnadal

Trenerduoen Kjetil Rønning og Sverre Fiske var både glad og lettet etter seieren.

- Det ble mer spennende enn vi hadde håpet på. I pausen ble vi enige om å vinne andreomgangen. Det gikk ikke akkurat som planlagt. Før kampen var vi sikre på at vi kunne ta poeng mot KBK, og det gjorde vi, smiler Rønning og Fiske.

Nå skal det spilles to kvalifiseringskamper om spill i 2. divisjon, der motstanderen er suverene Blindheim, som enkelt vant sunnmørsavdelinga.

- Det blir veldig tøft, men vi går alltid på banen for å vinne. Vi må vel innrømme at vi ikke har tenkt så mye på dette foreløpig. Vi tar det som det kommer, og gleder oss til kampene, sier Rønning.